Ενιαία προκήρυξη ΑΣΕΠ για προστατευόμενους του Ν.2643/98

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 207

αρχείο-λήψης-141Συνάντηση με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) για ζητήματα που αφορούν στα άτομα με Αναπηρία στο Δημόσιο είχε χθές, Πέμπτη 26 Ιουνίου, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Όπως τόνισε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχει νομοθετική παρέμβαση για την τροποποίηση του Ν. 2643/98, προκειμένου να γίνεται στο εξής ενιαία προκήρυξη θέσεων από το ΑΣΕΠ και για τα προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/98.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό οι προκηρύξεις για θέσεις ατόμων με Αναπηρία στο Δημόσιο, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί, όπως ορίζει ο νόμος, από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, από το 2008 έως σήμερα.

Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε, ακόμα, να αντιμετωπιστούν, με την απαραίτητη ευαισθησία, αιτήματα της Εθνικής Συνομοσπονδίας όπως:

– Η θέσπιση διατάξεων, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων ή κηδεμόνων τους, σε εποχικές θέσεις εργασίας, όπως προβλέπεται για ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι  κ.λπ.)

– Η μείωση ωραρίου κατά μια ώρα σε συζύγους αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και η μείωση ωραρίου εργασίας για γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενου ή τύπου 1, τα οποία χρειάζονται ειδική ιατρική φροντίδα)

Οι εκπρόσωποι της Ε.Σ.Α.με.Α εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της συνάντησης και την άριστη συνεργασία τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πηγή: diorismos.gr

Μενού