200 Νέες Θέσεις Εργασίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 264

IKYΔιακόσιες νέες θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους θα φέρει τους επόμενους μήνες το νέο καινοτόμο πρόγραμμα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών«2+2».

Ναυτιλιακές εταιρείες, φαρμακοβιομηχανίες, εταιρείες λογισμικού και πληροφορικής, αλλά και επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών έχουν δείξει ήδη έντονο ενδιαφέρον για τη νέα αυτή δράση, και το ΙΚΥ «δρομολογεί» τα νέα προγράμματα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Σε εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών θα απασχοληθούν μεταξύ άλλων οι μεταπτυχιακοί επιστήμονες

Hδη στο πιλοτικό Πρόγραμμα «2+2» του ΙΚΥ συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα με 100 θέσεις εργασίας για υποτρόφους του ΙΚΥ μεταπτυχιακούς επιστήμονες στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στο ΙΚΥ, καθώς τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τις 100 θέσεις στην ΕΤΕ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Η δράση «2+2» ανοίγει την πόρτα της αγοράς εργασίας στους άριστους εξειδικευμένους νέους επιστήμονες. Οι υπότροφοι θα λαμβάνουν υποτροφίες για διετείς μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ παράλληλα θα κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχείρηση και αντικείμενο συναφές με αυτό του μεταπτυχιακού τους.

Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού, η επιχείρηση στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΙΚΥ θα προσλαμβάνει τον υπότροφο με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για δύο επιπλέον χρόνια. Οπως τονίζουν στελέχη του ΙΚΥ, μέσω του προγράμματος οι υπότροφοι εξειδικεύονται, ενώ παράλληλα μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στις επιχειρήσεις. Ετσι βγαίνουν κερδισμένοι και οι επιστήμονες αλλά και οι επιχειρήσεις.

Οι επιστημονικοί τομείς και οι εξειδικεύσεις στις οποίες θα μετεκπαιδευτούν οι δικαιούχοι-υπότροφοι είναι: Τραπεζική, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, Ελεγκτική, Διοίκηση Κινδύνου, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ναυτιλιακά, Οικονομική Επιστήμη, Εφαρμοσμένα Οικονομικά, Διεθνή Οικονομικά, Οικονομική Ανάλυση, Αγροτική Οικονομία, Πληροφορική, Μαθηματικά, Στατιστική, Ενέργεια, Συστήματα Επικοινωνιών και Δίκτυα.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέα ποσοστά κέρδους για φαρμακοποιούς και χονδρεμπόρους
Προηγούμενο άρθρο
14.661 υποψήφιοι για 149 θέσεις Εργασίας μόνιμων υπαλλήλων σε τελωνεία
Μενού