Υπουργείο Παιδείας : Ανοδική πορεία στο 1ο,2ο,3ο, και 4ο επιστημονικό πεδίο – Δείτε τα στατιστικά στοιχεία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 260

baseissssssssΑπό την ανάλυση των στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, όπως φαίνεται, επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ελαφρώς ανοδική τάση των βάσεων στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και σταθεροποιητική τάση στο 5ο επιστημονικό πεδίο με ελαφρώς πτωτική πορεία.

Τα γραπτά στα δύσκολα, όπως αποκαλούνται, μαθήματα, είναι καλύτερα βαθμολογημένα από πέρυσι, όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης έγραψε φέτος το 35,5%, ενώ πέρυσι το 57,8% και στα Μαθηματικά Θετικής ποσοστό 28,5%, έναντι 47,8%.

Από την πλευρά του, ακόμα και βάση άνω των 19.000 μορίων εκτιμά για την Ιατρική Αθηνών ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Γ. Βαφειαδάκης, ενώ για το 3ο επιστημονικό πεδίο εκτιμά ότι η άνοδος θα είναι γενικότερη από 300 έως και 500 μόρια.

Η πτώση στο 5ο επιστημονικό πεδίο, όπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός, οφείλεται στην αύξηση των προσφερόμενων θέσεων και στη μείωση των εισακτέων κατά 21%.

Εκτιμάται ότι θα έχουν ανοδική τάση οι αστυνομικές σχολές, καθώς αναμένεται να πάρουν άτομα για σπουδές ενώ, σύμφωνα με την ανάλυση των βαθμολογικών δεδομένων, ανοδική θα είναι η τάση και στα Πολυτεχνικά τμήματα, καθώς οι βαθμολογίες στα Μαθηματικά είναι υψηλές.

Οι μετεγγραφές, όπως επισημαίνεται, θα αυξήσουν κατά πολύ τις βάσεις στα λεγόμενα καλά περιφερειακά τμήματα, όπως τα τμήματα των Μηχανολόγων στην επαρχία, που θεωρούνται οτι έχουν άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Βαθμός κατά μάθημα(Α) | Βαθμός κατά μάθημα(Β)

Αριθμός προσέλευσης | Αριθμός προσέλευσης Κατεύθυνσης

Κλιμάκωση Γενικής Βαθμολογίας (Α) | Κλιμάκωση Γενικής Βαθμολογίας (Β)

Στατιστικά άνω του 10 | Στατιστικά άνω του 10 κατεύθυνσης(Α) | Στατιστικά άνω του 10 κατεύθυνσης(Β)

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Αριθμός προσέλευσης

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κοινωνικός Τουρισμός : Από σήμερα η κατανομή των δελτίων
Προηγούμενο άρθρο
Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων επιστημών σε Ελλάδα και Γερμανία
Μενού