Πότε θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα οι νέοι δικαιούχοι ;

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 179

aaaΘα το λάβουν και όσοι είχαν απορριφθεί από το σύστημα με βάση τα εισοδήματα του 2012 – Όσοι ακόμα “επανεξετάζονται” θα λάβουν το επίδομα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα το λάβουν και όσοι «επανεξετάζονται» – Δείτε αναλυτικό πίνακα με παραδείγματα

Στις 29 Ιουλίου θα δοθεί το «κοινωνικό μέρισμα» στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν μεν με βάση τα εισοδήματα του 2012 (φορολογικές δηλώσεις 2013), αλλά θα το λάβουν με τα διευρυμένα και πιο ελαστικά εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν πλέον. Για όσες αιτήσεις όμως εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Οκτωβρίου το αργότερο.

Με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφη εχθές:

– αυξήθηκε το βασικό όριο εισοδήματος (συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό) στις 7.050 ευρώ από τις 6.000 ευρώ.

– για τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014. Εφόσον τελικώς δεν παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών (14 Ιουλίου), η πληρωμή θα γίνει στις 29 Ιουλίου.

– για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και την 10/10/2014.

– μετά τη 14η Ιουλίου (λήξη της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων), οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμων φετινών φορολογικών δηλώσεων. Επιπλέον, για τις αιτήσεις αυτές που έχουν απορριφθεί ή εκκρεμούν προς εξέταση, ως βασικό όριο εισοδήματος θα ληφθεί το νέο όριο εισοδήματος των 7.050 ευρώ.

– το βασικό όριο εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 1/3 για τους έγγαμους και κατά 1/6 για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή φιλοξενούμενο ανήλικο. Προκειμένου για μονογονεϊκές οικογένειες, η οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται για το πρώτο προστατευόμενο τέκνο σε 1/3. Στην περίπτωση δικαιούχου/οικογένειας με ένα τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, η αντίστοιχη με την κατηγορία τους οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας προσαυξάνεται κατά 1/6, με βάση τον παρακάτω πίνακα:

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ειδικά τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν οι οδηγοί οχημάτων με ξένες πινακίδες
Προηγούμενο άρθρο
Νούμερο ένα προορισμός για ξένους τουρίστες η Ελλάδα
Μενού