Ξεκίνησε η διαδικασία της αξιολόγησης για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 164

oaed2 (1)Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, καθώς εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις από τους γενικούς διευθυντές και τον διοικητή του Οργανισμού, οι οποίες αναφέρουν το ποσοστό των υπαλλήλων ανά διεύθυνση που θα πρέπει να αξιολογηθεί με βαθμό από το 1 έως το 6, δηλαδή να βρεθεί εντός των κριτηρίων και να οδηγηθεί σε διαθεσιμότητα.

Σφοδρές είναι οι καταγγελίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, η οποία αναφέρει πως «από τον επιμερισμό των ποσοστών που έγινε με απόφαση Διοικητή, προκύπτει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος στην κλίμακα αξιολόγησης από 1 έως και 6 στο Γραφείο και τη διεύθυνση γραμματείας Διοικητή!».

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του Οργανισμού ότι «αναγκαστικά για να τηρηθεί το ποσοστό του 15% στο σύνολο των υπαλλήλων, οι ανεπαρκείς υπάλληλοι που δεν ( ; ) υπάρχουν στο γραφείο και τη γραμματεία Διοικητή θα «βρεθούν» από άλλες υπηρεσίες…»

Επίσης, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ κάνει λόγο για «προσχηματική, πελατειακή, υπαλληλοφαγική και προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση».

Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών οι 355 εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, που θα βαθμολογηθούν από 1-6 και θα μπουν στην «επικίνδυνη ζώνη» μιας πιθανής διαθεσιμότητας,  «θα προκύψουν από τις άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού και κυρίως από τα Κ.Π.Α., τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες ανέργους».

Η Ομοσπονδία έχει αποστείλει τις αποφάσεις επιμερισμού σε νομικούς συμβούλους, προκειμένου να κατατεθεί αίτηση αναστολής της διαδικασίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού