Χωρίς αστικά λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 211

αρχείο λήψης (1)Χωρίς αστικά λεωφορεία μένει από σήμερα Δευτέρα η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, καθώς δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στα αμαξοστάσια, αλλά δεν θα εργάζονται.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 45 ημέρες, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα οφειλόμενα από το ελληνικό δημόσιο, τα οποία αγγίζουν τα 130 εκ. ευρώ.

«Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Οργανισμός να λειτουργεί με αυτές τις καταστάσεις. Έχω ειδοποιήσει για το πρόγραμμα τους υπουργούς και τους φορείς της πόλης. Δεν μπορεί με αυτή τη βάσανο ο Οργανισμός να συνεχίσει τις εργασίες του» αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

Το ελληνικό δημόσιο χρωστά στον ΟΑΣΘ χρήματα από τις επιχορηγήσεις των ετών 2010- 2013 και παρότι με το Υπουργείο Μεταφορών βρέθηκε συμβιβαστική λύση για την καταβολή τους, αγκάθι συνεχίζει να αποτελεί το Υπουργείο Οικονομικών. «Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται Χρήστος Σταϊκούρας. Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση. Τώρα προχωράμε σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδιαφορία για τον νομό Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τελευταία μέρα για τις φορολογικές δηλώσεις – Προσοχή στα πρόστιμα
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασία στη LIDL Hellas
Μενού