Νέες προσκλήσεις για προγράμματα υδατοκαλλιεργειών και αλιευτικών προϊόντων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 177

αρχείο λήψης (4)Τρείς νέες προσκλήσεις για ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να καταθέσουν πρόταση για να ενταχθούν στα προγράμματα των Υδατοκαλλιεργειών, της Μεταποίησης και Εμπορίας αλιευτικών προϊόντων και Μόνιμης Παύσης Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης. 

Ειδικότερα για το μέτρο:

– των Υδατοκαλλιεργειών, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.350.000 ευρώ, σχετικά με δράσεις για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων, την μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων και την αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς σταθμούς, με ημερομηνία έναρξης της ανοιχτής πρόσκλησης από την ημερομηνία δημοσίευσης της στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

– της Μεταποίησης και εμπορίας, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 10.500.000 ευρώ, και αφορά δράσεις βελτίωσης της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης και των εγκαταστάσεων εμπορίας με ημερομηνία έναρξης της ανοικτής πρόσκλησης από την ημερομηνία δημοσίευσης της στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

– της Μόνιμης Παύσης Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, η πρόσκληση αφορά επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 15.200.000 ευρώ, με ημερομηνία έναρξης της πρόσκλησης από την επόμενη της δημοσίευσης της στην εφημερίδα της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα για τους ενδιαφερόμενους που εκ νέου υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο  μέτρο μέχρι 35 ημέρες, ενώ για τις νέες αιτήσεις μέχρι και 45 ημέρες αντίστοιχα.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του αλιευτικού κλάδου, τηρώντας τα περιβαλλοντικά πρότυπα, με σεβασμό στις ακτές μας και στο βυθό της θάλασσας» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιος Καρασμάνης. Και πρόσθεσε: «Το όραμα μας είναι να προσδώσουμε νέο δυναμισμό στην Ελληνική Αλιεία με την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, στηρίζοντας την Ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Το υπουργείο μας ανταποκρινόμενο στο επενδυτικό ενδιαφέρον των αλλιέων, προέβη στην προκύρηξη τριών νέων προσκλκήσεων προκείμενου να δοθεί η δυνατότητα στους επενδυτές του τομέα της Αλιείας για νέες επενδύσεις. Οι Υδατοκαλλιέργειες και η Μεταποίηση αποτελούν δύο ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας ωθούμενοι από τη σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια της κατανάλωσης αλιευτικών προϊόντων διεθνώς».

Πηγή: diorismos.gr

Μενού