Θέμα ημερών η ανακοίνωση των τιμολογίων της ΔΕΗ – Ποιοι επιβαρύνονται, ποιοι ωφελούνται

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 143

images (3)Με την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1ης Ιουλίου τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και αφορούν στη μείωση των εμπορικών τιμολογίων και την αναπροσαρμογή των τιμών του φθηνού κλιμακίου για καταναλώσεις ρεύματος από 0-800 kwh/τετράμηνο, με τις αυξήσεις να αφορούν κυρίως τις εξοχικές κατοικίες. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει  εγκρίνει τις αναπροσαρμογές και θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, μετά και την έγκριση της τρόικας, με την οποία συναντήθηκε την Πέμπτη.

Το μέτρο είναι μνημονιακή υποχρέωση και αφορά την κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος. Ειδικότερα, μειώνονται τα ακριβότερα εμπορικά τιμολόγια, που αφορούν σε καταστήματα στη Χαμηλή Τάση και η μέση εξοικονόμηση υπολογίζεται από 20 ως 50 ευρώ/ τετράμηνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, των οποίων η κατανάλωση δεν ξεπερνά τις 800 kWh/ τετράμηνο θα δουν τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται από 5 ως 9 ευρώ το  τετράμηνο ή 30 ευρώ το χρόνο, καθώς καταργείται η φθηνότερη χρέωση ανά κιλοβατώρα και η χρέωσή τους εξομοιώνεται με αυτήν την κατηγορίας ως 2.000 kwh/ τετράμηνο, πληρώνοντας πιο ακριβά την κατανάλωση ενέργειας.

Μεγάλο μέρος αφορά σε εξοχικά σπίτια  οπότε έχουν μηδενικές ή πολύ χαμηλές καταναλώσεις, ένα άλλο μέρος έχει υπαχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και ένα άλλο τμήμα αφορά σε μικρά διαμερίσματα. Στο Κοινωνικό Τιμολόγιο έχουν ενταχθεί πάνω από 550.000 συνδέσεις.

Αύξηση στα τιμολόγια εκτιμάται ότι θα δουν και οι αγρότες από το τέλος του 2015, λόγω της παράτασης που έχει ληφθεί και θα προηγηθεί εκκαθάριση του Μητρώου των Αγροτών και απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές της κιλοβατώρας, που θα συνδυαστεί πιθανότητα με την τοποθέτηση έξυπνων μετρητών.

 

Πηγή: newmoney.gr – Ελένη Στεργίου

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σε δέκα ημέρες η πληρωμή των ζημιών -Ολες οι αλλαγές στην ασφάλιση των ΙΧ
Προηγούμενο άρθρο
Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και ΕΠΑ.Σ.
Μενού