Θέλετε να εργαστείτε στο εξωτερικό; Βρείτε εργασία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το σπίτι μέσω ίντερντετ.

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 153

spitiΠρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφερε στο προσκήνιο μια νέα βελτιωμένη και πιο φιλική προς τον χρήστη έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας. Στόχος της είναι, όπως αποκαλύπτει, να βοηθήσει όσους επιθυμούν να βρουν εργασία σε ξένη χώρα, στα πλαίσια βέβαια της Ευρωπης. Με αυτό τον τρόπο συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ίντερνετ με την ονομασία EURES -Find A Job. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα αυτή την στιγμή προσφέρει περισσότερες από 1.7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας η πλειοψηφία των οποίων αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γερμανία. Η Ελλάδα διαθέτει 1.400 θέσεις.

Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος είναι απλός και φιλικός προς τον χρήστη. Ο χρήστης αρχικά πρέπει να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του συστήματος και στην συνέχεια να αναζητήσει εργασία χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα όπως το εκάστοτε κράτος -μέλος που υπάρχει η διαθέσιμη θέση, το απαιτούμενο μορφωτικό επίπεδο, τον τύπο και διάρκεια σύμβασης, αλλά και την απαιτούμενη εργασιακή εμπειρία.

Επιπλέον μπορεί να φτιάξει ηλεκτρονικά το βιογραφικό του σημείωμα και να συμπληρώσει τις ικανότητες που μπορεί να διαθέτει έτσι ώστε να το εξετάσουν όσοι εργοδότες και σύμβουλοι είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα.

Το σύστημα παρέχει την δυνατότητα στο χρήστη να αναζητήσει εργασία σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας, Νορβηγίας, Ελβετίας καθώς και Λιχτενστάιν.

Τέλος, μέσω του EURES οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με συμβούλους του προγράμματος αλλά και με τοπικά γραφεία εύρεσης εργασίας ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση για εργασία στο εξωτερικό.

Πηγή:Fpress.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Λήγει σήμερα η πρώτη δόση για το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος
Προηγούμενο άρθρο
Ξανά σε λειτουργία το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
Μενού