6 μυστικά για να εξασφαλίσετε κέρδη στις πιστωτικές σας κάρτες

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 185

καρτεςΣημαντική ελάφρυνση του ετήσιου προϋπολογισμού τους μπορούν να πετύχουν τα νοικοκυριά κάνοντας σωστή χρήση των πιστωτικών καρτών. Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει σε συνεργασία με επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας ειδικές προσφορές αποκλειστικά για τους πελάτες τους με επαρκή διαθέσιμα πιστωτικά όρια.

Απλώς αντικαθιστώντας τα μετρητά με το «πλαστικό» χρήμα μπορεί να επιτευχθεί αξιοσημείωτη εξοικονόμηση χρημάτων σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές κάνοντας ηλεκτρονικά τουλάχιστον τις τακτικές αγορές τους, όπως ψώνια στο σουπερμάρκετ, βενζίνη, κινητή τηλεφωνία κτλ., έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν εκπτώσεις που αθροιστικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 300 ευρώ.
Όσο περισσότερο χρησιμοποιείται το «πλαστικό» χρήμα και υπό την προϋπόθεση ότι η κάρτα παραμένει ενήμερη, δηλαδή ο κάτοχός της κάθε μήνα πληρώνει έστω την ελάχιστη καταβολή, τόσο μεγαλύτερο το όφελος.
Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, μέσω των προσφορών αυτών από τη μία πλευρά παρέχονται κίνητρα για αύξηση της χρήσης της πιστωτικής και από την άλλη πλευρά επιβραβεύονται οι συνεπείς πελάτες. Αν επιλεγεί η κατάλληλη κάρτα, ήτοι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις καταναλωτικές συνήθειες του προσώπου που θα τη χρησιμοποιεί, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά.
Οι συμβουλές
 
Αναλυτικότερα, οι κάτοχοι μιας πιστωτικής κάρτας μπορούν να κερδίσουν σε γενικές γραμμές με 5 διαφορετικούς τρόπους:

1. Κερδίστε από τα προγράμματα επιβράβευσης
Όλες οι τράπεζες σε συνεργασία με εμπορικές επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει προγράμματα επιβράβευσης αποκλειστικά για τους πελάτες τους. Οι τελευταίοι μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά κάθε χρόνο «συγχρονίζοντας» τις καταναλωτικές τους συνήθειες με τα προγράμματα ανταμοιβής των τραπεζών.
Ο πελάτης θα πρέπει πριν από την τελική επιλογή να πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς ώστε να βρει ποια κάρτα με βάση τις ανάγκες του μεγιστοποιεί το κέρδος. Για παράδειγμα, αν θέλει να επισκέπτεται συγκεκριμένη αλυσίδα σουπερμάρκετ ή να βάζει βενζίνη από το πρατήριο μόνο μιας αλυσίδας θα πρέπει να βρει την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται οι επιχειρήσεις που προτιμά.
Ή ακόμη και να αλλάξει την επιχείρηση από την οποία ψωνίζει εφόσον διαπιστώσει ότι τον συμφέρει περισσότερο ένα άλλο πρόγραμμα επιβράβευσης.

2. Εκμεταλλευθείτε τις εποχικές προσφορές
Οι τράπεζες σε συνεργασία με επιχειρήσεις από το σύνολο σχεδόν των κλάδων της οικονομίας λανσάρουν ειδικές προσφορές αποκλειστικά για τους κατόχους των πιστωτικών τους καρτών. Όπως συνέβαινε παλαιότερα με τα προνομιακά καταναλωτικά δάνεια που προσφέρονταν σε περιόδους αυξημένων καταναλωτικών δαπανών, έτσι και σήμερα με τις κάρτες οι κάτοχοί τους μπορούν να πετύχουν ειδικές τιμές ανάλογα με την εποχή του χρόνου.
Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο «τρέχουν» κυρίως προσφορές για ταξίδια και γενικότερα δαπάνες που σχετίζονται με διασκέδαση και αναψυχή. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν προγράμματα εκπτώσεων ή ανταμοιβής για αγορές σε σχολικά είδη, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα για δώρα ή εκδρομές κ.ο.κ.
Για τον λόγο αυτόν, προτού προχωρήσετε σε μια προγραμματισμένη μεγάλη ή μικρή δαπάνη, ελέγξτε αν η τράπεζα και οι συνεργάτες της διαθέτουν μια προσφορά που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

3. Το όφελος των άτοκων δόσεων
Τόσο για πληρωμές προς το Δημόσιο, όπως και για άλλες δαπάνες, τακτικές ή έκτακτες, οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα να πληρωθούν σε άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτόν η εξόφληση μιας υποχρέωσης μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη άνεση. Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών μπορούν να πληρώσουν τους φόρους εισοδήματος ή ακίνητης περιουσίας σε ως και 12 άτοκες δόσεις. Εξάλλου πολλές επιχειρήσεις δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος να εξοφλήσουν τις αγορές τους σε δόσεις, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση.

4. Σωστή ημερομηνία πληρωμής
Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των πιστωτικών καρτών είναι πως όταν χρησιμοποιούνται για μια αγορά, αυτόματα ο κάτοχός τους κερδίζει μια άτοκη περίοδο χάριτος εξόφλησής τους, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 15 ως και 45 ημέρες. Λόγω του τρόπου λειτουργίας τους, η εξόφληση μιας συναλλαγής πραγματοποιείται 15-20 ημέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού που την περιλαμβάνει.
Ως εκ τούτου, ειδικά για μεγάλες αγορές, που συνήθως είναι και προγραμματισμένες, οι κάτοχοι των καρτών θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην ημέρα που επιλέγουν για να την πληρωμή τους. Η μεγιστοποίηση του χρονικού διαστήματος μεταξύ της ημέρας αγοράς και της ημερομηνίας πληρωμής επιτυγχάνεται με την πραγματοποίηση της συναλλαγής αμέσως μετά την έκδοση του μηνιαίου λογαριασμού.

5. Ιατρικές καλύψεις
Οι τράπεζες προσφέρουν στους κατόχους των πιστωτικών καρτών υπηρεσίες υγείας σε προνομιακές τιμές, με ή ακόμη και χωρίς καμία συνδρομή. Συγκεκριμένα, δίνουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων από τον κλάδο της Υγείας, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή είτε δωρεάν είτε καταβάλλοντας κάθε φορά ένα συμβολικό τίμημα.
Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μία σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις με σημαντικές εκπτώσεις, οι οποίες μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και το 50%. Για την επιλογή του κατάλληλου προγράμματος ο ασφαλισμένος θα πρέπει προηγουμένως να καθορίσει τις ανάγκες που δεν ικανοποιούνται στον βαθμό που θα ήθελε και ακολούθως να προτιμήσει εκείνο το πρόγραμμα που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις υπηρεσίες που ήδη απολαμβάνει, π.χ. από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ.
Πήγη: tovima.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Μηχανικούς στην Κύπρο
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Θεσσαλονίκης
Μενού