Ενημερωθείτε για τους νέους αγρότες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 151
agrotesΞεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων για ένταξη στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί σε όλη τη χώρα φτάνουν τις 11.500 -όταν κατά την έναρξη της προκήρυξης γίνονταν λόγος για ένταξη 8.500 ενδιαφερομένων -και μάλιστα γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι οι επιτυχόντες.

«Καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε όλοι οι επιτυχόντες νέοι αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης να ενταχθούν στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών του υπουργείου», δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας ότι «το έντονο αυτό ενδιαφέρον των νέων αγροτών δείχνει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο νέος δυναμικός πυλώνας της χώρας για ανάπτυξη και απασχόληση».

«Η προσπάθειά μας», υπογράμμισε, «στοχεύει μέσα από την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των νέων αγροτών να επιλυθεί ένα χρόνιο διαρθρωτικό πρόβλημα που είναι η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ύψους 140 εκατ. ευρώ και δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες κάτω των 40 ετών που το επιθυμούν, να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία.

Πηγή: seleo.gr, protothema.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 11/8 οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές
Προηγούμενο άρθρο
Μυστικά για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου στη δουλειά
Μενού