Έρχονται προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων – Ποια τα προσόντα που απαιτούνται και ποια τα «κλειδιά» για την πρόσληψη

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 177

job-300x300Νέο διαγωνισμό μονίμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών μέσω ΑΣΕΠ προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με απώτερο σκοπό έως το τέλος του 2014 να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης περίπου 1.300 πτυχιούχων (ήδη έχουν προσληφθεί γύρω στους 500).

Μέχρι το τέλος Αυγούστου το υπουργείο θα υποβάλει στο ΑΣΕΠ νέο αίτημα για την πρόσληψη 400 νέων εφοριακών, κυρίως στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η σύσταση των θέσεων αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις»ύμφωνα με το «Εθνος Εργασία» στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται πως «οι 400 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον νέο Οργανισμό του υπουργείου, που βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

»Η σύσταση των νέων θέσεων επείγει και πρέπει να προηγηθεί χρονικά της ενάρξεως ισχύος του Π.Δ., καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ με το επιπλέον αυτό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρητή δέσμευση της Φορολογικής Διοίκησης για την επίτευξη των στόχων στα φορολογικά έσοδα και η αποδοτικότερη λειτουργία των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Προσόντα υποψηφίων

Ο νέος διαγωνισμός θα γίνει στα πρότυπα της προηγούμενης προκήρυξης 1Κ/2013, θα αφορά κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών, ενώ όλοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν, εκτός από τον απαραίτητο τίτλο σπουδών, και:

• γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου

• πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας

• μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία, ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, ή στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή διετή εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου, ή της Πολιτικής Δικονομίας, ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου, ή της Ελεγκτικής, ή της Λογιστικής, ή της Χρηματοοικονομικής.

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς τους προσφέρουν πολύτιμα έξτρα μόρια στην τελική κατάταξη.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Τα πτυχία

Οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Νομικής θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νομικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα ΕΑΠ (ΑΕΙ) ή ΠΣΕ (ΑΕΙ) της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Για τους υποψήφιους του κλάδου ΠΕ Εφοριακών με πτυχίο Οικονομικών απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (από το 1998 μετονομάστηκε σε Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης) ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (πρώην Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής) ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Δημόσιας Διοίκησης (το οποίο ίσχυε μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997) ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών (από τον Μάιο του 2008 μετονομάστηκε σε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών) με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ.ά.

Τα «κλειδιά»

Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης, καθώς και η εμπειρία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες που «σφραγίζουν» το διαβατήριο διορισμού των υποψηφίων, καθώς τους προσφέρουν πολύτιμα έξτρα μόρια στην τελική κατάταξη.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δείτε την ημερομηνία των συντάξεων του Δημοσίου – Ποιοί πληρώνουν
Προηγούμενο άρθρο
Ποιά μέτρα πρέπει να πάρουμε για τον ιό Έμπολα ; Τι Συμβουλεύει η ΚΕΕΛΠΝΟ
Μενού