Ξεπαγώνουν οι επιστροφές φόρου που μπλόκαραν λόγω ΕΝΦΙΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 125

αρχείο λήψης (1)Ξεπαγώνουν οι επιστροφές φόρου που μπλόκαραν λόγω ΕΝΦΙΑ, με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και προβλέπει οι βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ δεν θα λαμβάνονται υπόψη έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του νέου φόρου ακινήτων.

Η εν λόγω απόφαση που που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπογράφεται από την γγ Εσόδων, κ. Κ. Σαββαϊδου προβλέπει ότι όσοι χρωστούν τον ΕΝΦΙΑ και δεν έχουν άλλες βεβαιωμένες οφειλές θα μπορούν να εισπράττουν τα χρήματα από την εφορία:

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30/9/2014.»

Η 30η Σεπτεμβρίου θα είναι η νέα προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ οπότε όποιος δεν πληρώσει μέχρι τότε τη δόση που του αναλογεί, θα βαρύνεται από αυτό το χρονικό σημείο και μετά, με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Καρπενησίου
Προηγούμενο άρθρο
Η “Διαύγεια” δίνει online όλα τα στοιχεία για την “αιφνιδιαστική” επίσκεψη των ελεγκτών
Μενού