Από Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία των Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 161

doctorΞεκινά το Σεπτέμβριο η πιλοτική λειτουργία Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας, αστικού τύπου, 24ωρης λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε τελική φάση βρίσκεται η πρόσληψη σχεδόν 900 επικουρικών ιατρών και σε δεύτερη φάση θα προσληφθούν και μόνιμοι ιατροί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, από τους 5.000 υπάρχοντες γιατρούς, οι 2.500 υπέγραψαν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.

«Στόχος είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα, με ορθολογικότερη αξιοποίηση δομών και προσωπικού, να λειτουργήσουν κέντρα όπου θα παρέχεται ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με 24ωρη μάλιστα λειτουργία» σημειώνει το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας περιλαμβάνονται εκτός του ΠΕΔΥ, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, καθώς και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί.

Με την 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ το υπουργείο ευελπιστεί ότι θα υπάρχει «ουσιαστική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από περιστατικά που δεν χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης».

«Στο ίδιο πλαίσιο επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, δυστυχώς, διαχρονικά στα κέντρα υγείας των νησιών ενώ γίνεται προσπάθεια για την εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του προβλήματος, ώστε από τη μια να καλυφθούν το δυνατόν περισσότερα άμεσα οι ανάγκες και από την άλλη να υπάρχει μόνιμη κάλυψη και επίλυση του προβλήματος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Υγείας, ήδη από τις 12 Αυγούστου προσελήφθησαν 112 επικουρικοί γιατροί οι θέσεις των οποίων έχουν προκηρυχθεί με υπουργική απόφαση και οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες τόσο στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης , Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για e- mail απάτες !
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Ιατρούς σε Κρατικά Νοσοκομεία στη Μεγάλη Βρετανία
Μενού