ΑΣΕΠ: Διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς μέσα στο 2015

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 165

ασεπΟ υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι θα ζητήσει από την τρόικα η εκπαίδευση να εξαιρεθεί από τον κανόνα “1 προς 10” και θα ζητήσει την διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών.

Με δηλώσεις του, στην εφημερίδα “Ημερησία”, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι φέτος ήταν η τελευταία χρονιά που τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, αν δεν υπάρξουν προσλήψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέµβριο του 2015, εάν δεν καταργηθεί ο κανόνας που προβλέπει µία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις. Το ελληνικό κοινωνικό κράτος, όπως το ξέραµε, τελειώνει. Στον τοµέα της εκπαίδευσης όχι µόνο έχουµε φτάσει στα όρια, αλλά τα έχουµε ξεπεράσει. Έχω ενηµερώσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που καταφέρνουµε να καλύψουµε τις ανάγκες στα σχολεία µε “µερεµέτια’”, τόνισε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος µε αίτηµα που θα υποβάλει στην τρόικα τον Σεπτέµβριο θα ζητήσει η εκπαίδευση να εξαιρεθεί από τον κανόνα «1 προς 10» και να προσδιοριστεί συγκεκριµένος αριθµός εκπαιδευτικών που θα προσληφθεί ως µόνιµο προσωπικό την επόµενη σχολική χρονιά (2015-2016).

Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημά του, θα γίνει διαγωνισµός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα σχολεία που θα αφορά φιλολόγους, µαθηµατικούς, φυσικούς, δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Σύµφωνα µε υπολογισµούς του υπουργείου Παιδείας, για την οµαλή έναρξη των σχολείων το 2015 απαιτούνται περί τις 10.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Σηµειώνεται ότι ο τελευταίος διαγωνισµός του ΑΣΕΠ είχε διενεργηθεί το 2008 και από αυτόν δεν έχουν ακόµη διοριστεί 439 επιτυχόντες εκπαιδευτικοί.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Χαλανδρίου
Προηγούμενο άρθρο
Ημέρα Καριέρας στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από την Emirates Airlines
Μενού