ΕΑΠ: Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για Εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 162

eap_0Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει Επιμορφωτικό πρόγραμμα για Εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας με πρωτοποριακό υλικό (κείμενα, παραδείγματα, βιντεοσκοπημένες διδασκαλίες, έργα τέχνης) και με τις προδιαγραφές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα διαρκεί από 27 Οκτωβρίου 2014 έως 8 Φεβρουαρίου 2015. Περιλαμβάνει 150 ώρες (16 ώρες συναντήσεις που παρακολουθούνται διά ζώσης ή on-line και 134 ώρες μελέτη υλικού, καθώς και εκπόνηση δραστηριοτήτων και τελικής εργασίας). Οι συνολικά τρεις (3) συναντήσεις διεξάγονται Σαββατοκύριακα και ένα απόγευμα καθημερινής. Έμφαση δίνεται στο ζήτημα της διαφοροποιημένης μάθησης.

Στόχοι
Στο τέλος του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που αφορούν: α) στο σχεδιασμό, στην προετοιμασία και διεξαγωγή της διαφοροποιημένης μάθησης, β) στην αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται στην τάξη, γ) στη χρήση καινοτομικών πρακτικών, όπως είναι η εκπαίδευση μέσα από την τέχνη και η ανάπτυξη των οριζοντίων (βασικών) ικανοτήτων των μαθητών, δ) στις μεθόδους και oι πρακτικές της Διά Βίου Μάθησης/ Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας
  • Αποφοίτους Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Στο πρόγραμμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής εγγεγραμμένοι φοιτητές σε οποιοδήποτε Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Moριοδότηση
Το Πρόγραμμα διαρκεί 150 ώρες (σεμινάρια, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εκπόνηση δραστηριοτήτων και εργασίας). Βάσει της Υ.Α. 19975 (ΦΕΚ 1592/τ.Β/30-9-2010), οι ανωτέρω ώρες επιμόρφωσης αντιστοιχούν σε 21 μόρια, που αφορούν στα κριτήρια επιλογής Προϊσταμένων Διεύθυνσης Τμήματος ή Αυτοτελούς Γραφείου ή αντιστοίχων οργανικών μονάδων του Δημοσίου Τομέα. Επίσης, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η παρακολούθηση του Προγράμματος προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ανάπτυξης των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών.

Υπεύθυνοι
Οι υπεύθυνοι του Προγράμματος Αλέξης Κόκκος Καθηγητής στο ΕΑΠ και Δάφνη Βηδενμάιερ Καθηγητής-Σύμβουλος / Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Σ.Ε.Π.) στο ΕΑΠ, είναι καταξιωμένοι και με διεθνή εμπειρία εκπαιδευτές εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων.

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής (και υπεύθυνη δήλωση ) στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 25/08/2014 μέχρι 25/09/2014 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων. Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Για πληροφορίες επικοινωνείτε τηλεφωνικά τις εργάσιμες ημέρες (ώρες επικοινωνίας 15:30-17:30) με την κ. Καλδάνη στο 210-7257214 ή στέλνετε τα μηνύματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lkaldani@eap.gr

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ακρόαση για ηθοποιούς και χορευτές έως 35 ετών στο Εθνικό Θέατρο
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2014-2015
Μενού