21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών 2014

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 157

Αρωματικά φυτάTo Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς της ελληνικής γεωργίας που διοργανώνεται εδώ και 20 συναπτά έτη από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Το φετινό συνέδριο φιλοδοξεί να σπείρει ένα νέο σπόρο στα ελληνικά χωράφια. Τον σπόρος της συνεργασίας, της γνώσης, της καινοτομίας, της συνέπειας, των έργων, της αποτελεσματικότητας και των πρωτοβουλιών.

Οι πρωταγωνιστές

Σε αυτό το Συνέδριο, πρωταγωνιστές είναι οι νέοι αγρότες. Καταργούμε τις μονόπλευρες και ατέρμονες εισηγήσεις και καλούμε τους συμμετέχοντες να παίξουν ρόλο κυριολεκτικά (σ)την επόμενη μέρα. Με μια διαφορετική προσέγγιση, με βιωματικά και διαδραστικά εργαστήρια γνώσης, το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο εστιάζει στην εκπαίδευση και στοχεύει στην αλλαγή κουλτούρας και τρόπου σκέψης πάνω στο αγροτικό επιχειρείν.

Οργώνουμε-Οργανώνουμε

Με ειδικά εργαστήρια γνώσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων προσεγγίζουμε την αγροτική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης μέσα από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα των συμμετεχόντων, ώστε ο Έλληνας αγρότης να μπορεί να ανταπεξέλθει στους κανόνες της σύγχρονης αγοράς.

Το συνέδριο απευθύνεται σε:

Ανοικτά μυαλά
Αισιόδοξους
Λάτρεις της γνώσης, που ξέρουν ότι δεν τα ξέρουν όλα
Όσους πιστεύουν στις συνεργασίες
Όσους δεν το βάζουν κάτω στα δύσκολα
Γεωργούς
Γεωπόνούς
Οικονομολόγούς
Φοιτητές
Στελέχη επιχειρήσεων
Όσους θέλουν να επενδύσουν στην γεωργία

Τι Διαφορετικό;

Ομάδες εργασίας: Οι σύνεδροι χωρίζονται και συμμετέχουν στις εργασίες σε ομάδες από διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικές εμπειρίες, γνώσεις, καλλιέργειες ή ενδιαφέροντα. Ο σκοπός είναι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά και να ανταλλάξουμε ιδέες.

Σύνεδροι-εισηγητές: Μέχρι σήμερα, στα αγροτικά συνέδρια, οι αγρότες μόνο άκουγαν. Σε αυτό το συνέδριο, αλλάζουμε τους όρους. Οι αγρότες γίνονται εισηγητές. Παρουσιάζουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους και τις θέτουν σε δημόσια διαβούλευση.

Εργαστήρια: Οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν 7 εργαστήρια βιωματικής μάθησης, όπου οι συμμετέχοντες αποκτούν καθοριστικούς ρόλους μέσα στην ομάδα.

Ομαδικοί Διαγωνισμοί: Μέσα από τέσσερις ομαδικούς διαγωνισμούς, οι ομάδες εκπαιδεύονται στην συνεργατικότητα, τον συντονισμό, την αποτελεσματικότητα, την δημιουργική φαντασία και την ταχύτητα.

Έπαθλα και δώρα: Περιμένουν την ομάδα των νικητών και ένα ταξίδι 3 ημερών στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών.

Ατομικοί Διαγωνισμοί: Οι σύνεδροι καλούνται σε δυο διαγωνισμούς δημόσιας ομιλίας να παρουσιάσουν μέσα σε 5 λεπτά, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους στους εκπροσώπους των πολιτικών και θεσμικών αρχών που θα παρευρεθούν στο συνέδριο. Το κοινό, θα βραβεύσει τους καλύτερους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ. 211 800 1673         Τ. 27510 61114

F. 27510 21881         Κ. 6944202854

Ε. info@kaep.gr

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Παρακολουθήσετε Σεμινάριο για Σπουδές Bachelor στη Μ. Βρετανία
Προηγούμενο άρθρο
Ανοιχτή Γραμμή εξυπηρέτησης πρωτοετών φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Μενού