Εργασία στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Your First Eures Job

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 675

images (9)Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κινητικότητας εργαζομένων που σκοπό έχει να βοηθήσει τους νεαρούς Ευρωπαίους στην εξεύρεση θέσεων εργασίας, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της δέσμης δράσεων Νεολαία σε κίνηση και της πρωτοβουλίας Ευκαιρίες για τους νέους. Μπορεί να ενσωματωθεί σε εθνικά προγράμματα Εγγυήσεων για τους Νέους που προβλέπουν τη συνεργασία με άλλες χώρες της ΕΕ.

Για το 2015, «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» έχει θέσει ως στόχο να παράσχει βοήθεια σε 5.000 άτομα που επιθυμούν να βρουν εργασία σε άλλες χώρες της ΕΕ. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει μόνον ένας περιορισμένος αριθμός υπηρεσιών απασχόλησης.

Η πρωτοβουλία «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» δοκιμάζει έναν νέο τρόπο παροχής εξατομικευμένων υπηρεσιών επαγγελματικής κινητικότητας που απευθύνονται σε νέους και σε εργοδότες. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού,οι εθνικές υπηρεσίες απασχόλησης παρέχουν στήριξη – με τη μορφή ενημέρωσης, προσλήψεων, αντιστοίχισης προσόντων, τοποθέτησης και χρηματοδότησης – τόσο σε νέους που αναζητούν εργασία όσο και σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν άτομα από άλλες χώρες της ΕΕ. Η χρηματοδότηση υπόκειται στους όρους και τις διαδικασίες των υπηρεσιών αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. τον κατάλογο των υπηρεσιών απασχόλησης και οργανισμών-εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή των ιστότοπων τους.

Ποιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν βοήθεια;

  • Υπήκοοι της ΕΕ, ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι οποίοι ζουν σε κράτος μέλος της Ένωσης.
  • Όλοι οι εργοδότες που έχουν τη νόμιμη έδρα τους σε χώρα της ΕΕκαι προσφέρουν συμβάσεις διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι ο μισθός και οι συνθήκες που προσφέρουν συνάδουν με την εθνική εργατική νομοθεσία.

Τι είδους βοήθεια προσφέρεται;

Στους νέους

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την εκμάθηση ξένων γλωσσών ή άλλες μορφές κατάρτισης. Καλύπτει επίσης τα έξοδα ταξιδίου νέων που υποβάλλουν αίτηση απασχόλησης ή κατάρτισης μέσω της εργασίας, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να παρουσιάζονται σε συνεντεύξεις και να εγκαθίστανται σε άλλες χώρες της ΕΕ για να πιάσουν δουλειά.

Το πακέτο κινητικότητας περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης για νέους τα οποία περιγράφονται στον οδηγό 2014-2015.

Στους εργοδότες

Επιχειρήσεις με μέχρι και 250 εργαζομένους μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση του κόστους της κατάρτισης νεοπροσληφθέντων εργαζομένων, ασκουμένων και μαθητευομένων, καθώς και για να τους παράσχουν βοήθεια κατά την εγκατάστασή τους.

Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος;

Ο «Οδηγός για την πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» αναφέρει τους όρους και τους κανόνες που διέπουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Επί του παρόντος, υπάρχουν 2 διαθέσιμες εκδόσεις του οδηγού:

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε:

  • κατάλογο των υπηρεσιών απασχόλησης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σύμφωνα με έναν από τους παραπάνω οδηγούς
  • τα σημεία πληροφόρησης στις συμμετέχουσες χώρες της ΕΕ

Αν η χώρα σας δεν προσφέρει ακόμα αυτή την υπηρεσία, μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω οργανισμούς.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν βιβλία για νηπιαγωγούς
Προηγούμενο άρθρο
2.500 προσλήψεις σε ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ – ΥΠΑ και ΟΣΥ
Μενού