Ποιες νέες υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται από τα ΚΕΠ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 144

images (25)Στα μέσα Οκτωβρίου, θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.

Επίσης, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική.

Οσο για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως θα εξυπηρετούντο σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που στεγάζεται στην 79η ΔΕΘ, επισκέφθηκαν προχθές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στο περίπτερο της ΔΕΘ παρουσιάζονται στο κοινό τα “ΚΕΠ του μέλλοντος”, ενώ – όπως έκανε γνωστό – τους τελευταίους πέντε μήνες εκδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online, με μια απλή διασύνδεση βάσεων, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα ΚΕΠ ολόκληρης της χώρας, τα χαρακτήρισε καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. “Είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην πρώτη γραμμή της μείωσης της γραφειοκρατίας.», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι εκτός από την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, με τη λειτουργία των ΚΕΠ γίνεται και εξοικονόμηση σε ενοίκια και τόνισε ότι “στόχος είναι να έχουμε ένα ΚΕΠ σε κάθε δημοτική κοινότητα και να είναι γεωγραφικά κατανεμημένα, ώστε αυτοί που δεν μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να είναι κοντά σε ένα ΚΕΠ”.

Πηγή: .e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Προηγούμενο άρθρο
Yποβολή αιτήσεων υποψηφίων μαθητών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για το έτος κατάρτισης 2014-15
Μενού