Πρόσκληση για συμμετοχή στον τρύγο του αστικού αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 177

αρχείο λήψηςΠρόσκληση στον πρώτο τρύγο του πρώτου ελληνικού Αστικού Αμπελώνα απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κτήμα Γεροβασιλείου και το εργαστήριο Αμπελουργίας του Α.Π.Θ, σε όσους επιθυμούν να συμπράξουν στις εργασίες, σήμερα Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, στις 17.30.

Οι αμπελουργικές εργασίες οι οποίες και θα αποτελέσουν ευκαιρία γνωριμίας των πολιτών με τον αμπελώνα που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2013, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του παλιού μηχανουργείου του Δήμου επί της οδού Αγίου Δημητρίου απέναντι από το Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: “Καλούμε τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή την δράση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά εντός του αστικού ιστού με στόχο την δημιουργία συνείδησης φροντίδας του δημόσιου χώρου”προσθέτοντας ότι « τόσο η δημιουργία, όσο και η συντήρηση του πρώτου ελληνικού αστικού αμπελώνα επαφίεται όχι μόνο στην επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και στην δημιουργική προσφορά των δημοτών. Η παραγωγή του κρασιού αποδεικνύει πως το πείραμα του αστικού αμπελώνα πέτυχε».

Ο αμπελώνας αναπτύσσεται σε μια έκταση δύο στρεμμάτων με τέσσερις οινοποιήσιμες ποικιλίες, δύο λευκές και δύο ερυθρές και αποτελεί πρότυπο κήπο αστικής γεωργίας. Η οινοποίηση θα πραγματοποιηθεί από το Κτήμα Γεροβασιλείου, ενώ η ονομασία του κρασιού θα προκύψει από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία που διενεργείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.surveymonkey.com/s/R2KVKHN με βάση τις προτάσεις των δημοτών που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313318363 και 2313318364 (ώρες γραφείου).

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δωρεάν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας για μετανάστες
Προηγούμενο άρθρο
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ το Δεκέμβριο για διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών
Μενού