Σήμερα η τελευταία μέρα για τη διάθεση μηνιαίων καρτών ΜΜΜ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 156

αρχείο λήψηςΜέχρι σήμερα, Τετάρτη, θα γίνεται η διάθεση των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών των Συγκοινωνιών Αθηνών (ΣΑ), που διασφαλίζουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Την παράταση έδωσε τη Δευτέρα η διοίκηση της εταιρείας ΣΑ, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση των καρτών, καθώς μέσα στις πρώτες 12 μέρες της διανομής τους, η ζήτηση ήταν αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η αγορά της μηνιαίας κάρτας «αποτελεί για το επιβατικό κοινό συμφέρουσα επιλογή και για το υπόλοιπο διάστημα του Σεπτεμβρίου», αναφέρει η διοίκηση των ΣΑ και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης των καρτών στις 10 Σεπτεμβρίου υπολείπονται ακόμα άλλες 20 μέρες, το κόστος της μηνιαίας κάρτας παραμένει σαφώς χαμηλότερο από αυτό του εισιτηρίου για τους συχνούς χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία των ΣΑ, σε χρονικό διάστημα 11-12 ημερών, οι πωλήσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών ανήλθαν σε 285.782, έναντι 237.824 τον περσινό Σεπτέμβριο.

Η αύξηση των φετινών πωλήσεων ξεπερνά το 20,17% σε σχέση με τις πωλήσεις των καρτών όλων των ημερών του περσινού Σεπτεμβρίου (διάστημα 15 ημερών). Επίσης και τα έσοδα παρουσιάζουν φέτος αύξηση 33,4%, καθώς μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί συνολικά 7,4 εκατ. ευρώ, έναντι 5,6 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πηγή: protothema.gr

Μενού