Υποτροφία για Eλληνες ερευνητές στη Βρετανία από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 165

idryma stayros niarxosΜόνιμη υποτροφία για νέους Έλληνες ερευνητές θέσπισε με δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Chatham House Academy for Leadership in International Affairs στη Μεγάλη Βρετανία.

Η υποτροφία, με τίτλο «Academy Stavros Niarchos Foundation Fellowship», θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2015, θα απευθύνεται αρχικά σε Έλληνες πολίτες και Έλληνες της διασποράς, ενώ τα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα διατηρεί τη δυνατότητα να περιλαμβάνει πολίτες από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά το πρώτο έτος του προγράμματος, οι υπότροφοι καλούνται να διερευνήσουν, είτε το ζήτημα της Πολιτικής και Οικονομικής Διαφοροποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (που θα φιλοξενηθεί από το Chatham House Europe Programme), είτε τον αντίκτυπο της Οικονομικής Κρίσης στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας (που θα φιλοξενηθεί από το Chatham House Centre on Global Health Security).

Ο διευθυντής του Chatham House, κύριος Robin Niblett, δήλωσε σχετικά με τη δωρεά: «Ο ίδιος ο Σταύρος Νιάρχος κατανοούσε τη σημασία του να σκέφτεται και να δρα κανείς σε διεθνές επίπεδο, πολύ πριν αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως ο όρος παγκοσμιοποίηση. Η συγκεκριμένη μόνιμη υποτροφία τιμά το όραμά του για έναν περισσότερο διασυνδεδεμένο κόσμο, και είμαι πολύ χαρούμενος που το Chatham House συνεργάζεται στην προκειμένη περίπτωση με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την δωρεά αυτού του προγράμματος στην Ακαδημία μας».

«Το Chatham House είναι μία δεξαμενή σκέψης, φημισμένη σε ολόκληρο τον πλανήτη για την ανεξάρτητη και σοβαρή ανάλυση των διεθνών σχέσεων. Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει σημαντικό αντίκτυπο, και είμαι πολύ χαρούμενος που το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι σε θέση να βοηθήσει στη θέσπιση αυτής της μόνιμης υποτροφίας» δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος.

Οι υποτροφίες θα προσφέρουν στους δικαιούχους την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω τη γνώση και εμπειρία τους στην αντιμετώπιση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος. Οι υποψήφιοι μπορεί να προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα, το μη κερδοσκοπικό τομέα, τις επιχειρήσεις ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2015 και κάθε περίοδος θα διαρκεί έξι μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Academy Stavros Niarchos Foundation Fellowship, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.chathamhouse.org/academy/fellowships/stavros-niarchos.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού