Θα φορολογηθούν ως εισόδημα το 2015 οι παροχές σε είδος

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 153

ypoyrgeio_oikonomikon-2Ως εισόδημα θα φορολογηθούν το 2015 οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις τους. Μεταξύ αυτών είναι δωροεπιταγές, δαπάνες κάλυψης κόστους κινητών τηλεφώνων, η παροχή εταιρικών αυτοκινήτων, οι εργοδοτικές συνδρομές για δαπάνες σχολείων φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών όπως και ιατρικά έξοδα.

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου δίνει εγκύκλιος, της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, στην οποία σημειώνεται ότι οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό του πρόσωπο συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Έτσι, όπως σημειώνεται, με εξαίρεση τις παροχές που αφορούν τα δάνεια, τα δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών και την παραχώρηση κατοικίας, για τις οποίες δεν υφίσταται περιορισμός όσον αφορά την αξία αυτών, οι λοιπές παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό του πρόσωπο συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία, εφόσον η συνολική αξία των παροχών αυτών υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων ευρώ ανά φορολογικό έτος.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δικαιωμάτων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για εξωτερικούς πωλητές σε Ρόδο, Πάτρα, Ξάνθη, Κομοτηνή
Μενού