«Πράσινο φως» για συμψηφισμό των οφειλών 250.000 αγροτών του ΟΓΑ,

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 136

agrotess lefta

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για συμψηφισμό των οφειλών 250.000 αγροτών του ΟΓΑ, ύψους 730 εκατ. ευρώ με τα ποσά των επιδοτήσεων.

Σε αυτόματο συμψηφισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών 250.000 αγροτών στον ΟΓΑ, ύψους 730 εκατ. ευρώ με τα ποσά των κοινοτικών επιδοτήσεων, προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης μετά το «πράσινο φως» που ελήφθη από την Κομισιόν, όπως προκύπτει από το έγγραφο – ντοκουμέντο του αρμόδιου επιτρόπου Daclan Ciolos.

Με βάση τον σχεδιασμό η παρακράτηση των ποσών θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών συνολικό ποσό 1,1 δισ. ευρώ περίπου, που αφορά το τσεκ της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης.

Από τα ποσά αυτά αναμένεται να παρακρατηθούν μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανέρχονται στο ύψος μιας ετήσιας εισφοράς το μέγιστο και από αυτή τη διαδικασία, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, αναμένεται ανάλογα με το ύψος της ενίσχυσης που λαμβάνει κάθε παραγωγός από την ενιαία ενίσχυση να μεταβιβαστούν τελικά στα ταμεία του ΟΓΑ μέχρι το τέλος του έτους περί τα 65-75 εκατομμύρια ευρώ, ποσό κρίσιμο για την κάλυψη του ανοίγματος του προϋπολογισμού του ασφαλιστικού κέντρου.

Πηγή: Έθνος, aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις εργασίας ανέργων για 5 μήνες σε νοσοκομεία
Μενού