Αυξήσεις στους ενστόλους – Πότε και πώς θα τους καταβληθούν τα αναδρομικά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 270

enstoloiΤη Δευτέρα κατατίθεται -εκτός απροόπτου- στη Βουλή η τροπολογία, με την οποία αποκαθίστανται κατά το ήμισυ οι αποδοχές των ενστόλων, οι οποίοι με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου που θα καταβληθεί στις 22 Νοεμβρίου θα πάρουν και την πρώτη δόση των αναδρομικών που τους οφείλει το ελληνικό Δημόσιο μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τους απόστρατους, οι πληρωμές των αναδρομικών θα ξεκινήσουν στις 22 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στις αποδοχές του Δεκεμβρίου θα ενσωματωθεί και η αύξηση του μισθού και τα αναδρομικά της περιόδου Ιουλίου-Νοεμβρίου, αλλά για τα αναδρομικά της προηγούμενης διετίας, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2012 που έγιναν οι περικοπές έως το φετινό Ιούνιο, οι ένστολοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή 3 χρόνια, αφού θα τα εισπράξουν σε 36 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης και της ψήφισης (εντός της επόμενης εβδομάδας) έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε εκπροσώπους των ενστόλων, σε σύσκεψη στο ΓΛΚ, που ορίστηκε με πρωτοβουλία και συμμετοχή του υπουργου Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας και των βουλευτών της Ν.Δ. Δ. Κυριαζίδη, Η. Βλαχογιάννη και Θ. Νταβλούρου.

Το κόστος για την ετήσια αναπροσαρμογή των αποδοχών των εν ενεργεία και απόστρατων υπολογίζεται στα 183 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος για τα αναδρομικά της προηγούμενης διετίας ανέρχονται στα 315 εκατ. ευρώ. Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί με την τροπολογία είναι αν θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα οι εσωτερικοί συντελεστές, με βάση τους οποίους κλιμακώνονται οι βασικοί μισθοί, αφού σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανές ότι οι μισθολογικές προαγωγές θα έχουν, πλέον, πολύ μικρότερο κόστος για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Πληροφορίες: iefimerida.gr, thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πότε θα γίνει αισθητή η πτώση της τιμής του πετρελαίου – Το 60% της τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα είναι φόροι
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Γλυφάδας
Μενού