Πιστώθηκαν τα 886,5 εκατ. προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους λογαριασμούς των Δικαιούχων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 144

Money-50-EuroΚανονικά εξελίσσεται, όπως πληροφορείται το Agronews, η διαδικασία πληρωμής του τσεκ. Η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από λίγες ώρες και η κοινοτική ενίσχυση θα είναι διαθέσιμη μέσω ΑΤΜ αργά το βράδυ της Τρίτης ή στο γκισέ των τραπεζών από το πρωί της Τετάρτης.

Τα χρήματα είναι διαθέσιμα αργά το απόγευμα αρχικά από τα ATM’s και στα γκισέ των τραπεζών από το πρωί της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ, «στις 11/11/2014 έγινε η πληρωμή της Προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2014 για 656.736 δικαιούχους με ποσό: 886.450.613,63 €».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η πρόσβαση στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού γίνεται τις τελευταίες ώρες μετ’ εμποδίων- προφανώς λόγω της πολύ μεγάλης κινητικότητας και του ενδιαφέροντος από πλευράς αγροτών.

Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχουν γίνει παρακρατήσεις στα ποσά που λαμβάνουν οι παραγωγοί, κάτι που είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα με δηλώσεις του και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, «το υπόλοιπο των επιδοτήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί όπως κάθε χρόνο, έως το τέλος του έτους». Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν γίνει πληρωμές στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου».

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει και την εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους για τις περιπτώσεις λάθους στην ΟΣΔΕ ή τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχουν εντοπιστεί.

Πηγή: agronews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ίδρυμα Μαραγκοπούλου: Διαγωνισμός για φοιτητές Ελληνικών και Κυπριακών ΑΕΙ
Προηγούμενο άρθρο
Μέχρι 7 έτη ο πλασματικός χρόνος ασφάλισης για σύνταξη αγροτών στα 62
Μενού