Βήμα-βήμα πώς γίνεται η ρύθμιση με τις 100 δόσεις – 500 αιτήσεις μόλις άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση χρεών

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 139

lefta10-300x196«Πυρ ομαδόν» από οφειλέτες της εφορία προκειμένου να κάνουν αιτήσεις για τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις. Η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή «άνοιξε» αιφνιδιαστικά, χωρίς να προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αργά το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά μέχρι και πριν καν τα μεσάνυχτα είχαν υποβληθεί ήδη οι πρώτες 500 αιτήσεις από τους πιο …βιαστικούς που το αντελήφθησαν.

Ωστόσο η εφαρμογή άνοιξε πιλοτικά και δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, καθώς τα στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εργάζονταν και το Σαββατοκύριακο και μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για να διασφαλίσουν ότι το νέο σύστημα λειτουργεί κανονικά μετά και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία έχει ως εξής:

H αίτηση υποβάλλεται μέσω ίντερνετ στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr). Ο φορολογούμενος μπαίνει με τους προσωπικούς του κωδικούς στο λογαριασμό του και ενότητα «εφαρμογές Taxisnet» επιλέγει «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Στη συνέχεια εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» , εμφανίζεται η καρτέλα με τις ανοικτές βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση.

Στη συνέχεια ο φορολογούμενος βλέπει ποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, για τις οποίες απαιτείται ο φορολογούμενος είτε να τις έχει πληρώσει πρώτα, είτε να προβεί σε υποβολή αίτησης για ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση. Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε, θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας».

Το κρισιμότερο βήμα γίνεται στη συνέχεια και είναι η δυνατότητα επιλογής των δόσεων της ρύθμισης. Με βάση την νέα εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, άπαξ και επιλεγεί ένα «πακέτο» δόσεων και εκπτώσεων, δεν επιτρέπεται αλλαγή με σκοπό επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (πχ από 60 σε 100 δόσεις) αλλά μόνο αν κάποια στιγμή ο οφειλέτης ζητήσεις ταχύτερη αποπληρωμή (πχ από 60 σε 48 δόσεις).

Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και έτσι, ακόμα και η υπεύθυνη δήλωση περί υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων, που αποτελεί προαπαιτούμενο για υπαγωγή στη ρύθμιση, γίνεται ηλεκτρονικά με ένα «τικ» στη σχετική ένδειξη.

Πληροφορίες: protothema.gr

 

Πηγή : thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων
Προηγούμενο άρθρο
Με βάση τις αντικειμενικές αξίες οι πλειστηριασμοί έως το τέλος του 2015
Μενού