Δωρεάν διαδικτυακό κοινωνικό φροντιστήριο στην Καλαμαριά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 129

front-300x156Σε λειτουργία τέθηκε το πρόγραμμα του «Διαδικτυακού κοινωνικού φροντιστηρίου» στην Καλαμαριά, όπως ανακοινώνει, μετά την με αριθμ. 365/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με την οποία εγκρίθηκε η αποδοχή της δωρεάς-χορηγίας της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ»), με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχεία Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Το πρόγραμμα, κατά το οποίο θα προσφέρεται δωρεάν διαδικτυαακή ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τη σχολική περίοδο 2014 – 2015 (μέχρι  30-6-2015), απευθύνεται στους μαθητές οι γονείς των οποίων είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ» με έτος ίδρυσης το 1985 και ύστερα από μια μακρόχρονη και δυναμική παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης, ίδρυσε το Public School, έναν εκπαιδευτικό ιστότοπο όπου ο μαθητής μπορεί να παρακολουθεί και να κατανοεί από την οθόνη του υπολογιστή του τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου, με τρόπο απλό, κατανοητό και στοχευμένο. Ελαχιστοποιώντας το χρόνο μετακινήσεων σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες των παιδιών τους, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δίπλα στα παιδιά τους το μάθημα ώστε να έχουν πλήρη γνώση της ποιότητας και της διαδικασίας εκπαίδευσης, με μηδενικό κόστος.

Συγκεκριμένα, το on-line φροντιστήριο θα προσφέρει δωρεάν, με διδασκαλία σε βίντεο, τα παρακάτω:

1.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου:

Περιλαμβάνει – με έναν κωδικό χρήσης – διδασκαλία 9.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line καθώς και λύσεις των ασκήσεων σε όλα τα μαθήματα των σχολικών βιβλίων, για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

2.- Φροντιστηριακό e-μάθημα Λυκείου:

Περιλαμβάνει – με έναν κωδικό χρήσης – διδασκαλία, για όλες τις τάξεις του Λυκείου, 10.000 μαθημάτων σε βίντεο (θεωρία-μεθοδολογία-λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, λύσεις θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών καθώς και λύσεις της Τράπεζας θεμάτων Α΄ Λυκείου.

3.- Γνωστοποίηση δωρεάν πρόσβασης στο πρόγραμμα e-δημοτικό, Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ:

Το e-δημοτικό Οικουμενικό σχολείο ΑΘΗΝΑ παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε χρήστη της ιστοσελίδας της χορηγού www.arnos.gr, που περιλαμβάνει διδασκαλία πλέον των 10.000 μαθημάτων στις δραστηριότητες, τις εργασίες και όλες τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων.

Οι γονείς-κηδεμόνες να συμπληρώσουν  τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: paideias@kalamaria.gr ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στο Γραφείο Παιδείας και Αθλητισμού, Καραμαούνα 1 & Πλατεία Σκρα, από την Παρασκευή21/11/2014 έως και την Παρασκευή 28/11/2014 και ώρα 13:00. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Για την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων που θα δηλώσουν ενδιαφέρον, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος από την επιστημονική ομάδα της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς – Καραμαούνα 1 & Πλατεία Σκρά  το Σάββατο 29/11/2014 στις 12:00 το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα του Γραφείου Παιδείας: 2313314-173 και 2313314175 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς www.kalamaria.gr και του εκπαιδευτικού ιστότοπου ΑΡΝΟΣ www.arnos.gr .

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση, να την αποθηκεύσουν χρησιμοποιώντας το όνομά τους και να την αποστείλουν στο e-mail: paideias@kalamaria.gr

Πηγή: diorismos.gr

Μενού