Υπουργείο Εργασίας : 12.000 Θέσεις Εργασίας σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 173

ypourgeio ergasiasΔώδεκα χιλιάδες θέσεις εργασίας ανέργων σε συνεταιριστικές κοινωνικές επιχειρήσεις (6.489 δυνητικοί κοινωνικοί επιχειρηματίες και 6.000 ήδη υφιστάμενοι) θα στηρίξει το υπουργείο Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας με 20 εκατ. ευρώ.

Tο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, με συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ έως το 2020 με βάση το νέο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου, ανακοίνωσε ο υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γ. Bρούτσης, ενώ ο υφυπουργός Γ. Πλακιωτάκης αποκάλυψε ότι «η συνολική επιδότηση σε μια επιχείρηση αυτής της μορφής μπορεί να φτάνει τις 50.000 ευρώ».

Tη δημιουργία και λειτουργία των επιχειρήσεων θα υποστηρίζουν 13 Περιφερειακοί Mηχανισμοί προώθησης των Kοινωνικών Συνεταιριστικών Eπιχειρήσεων (Kοιν.Σ.Eπ.), ενώ στο μητρώο που έχει δημιουργήσει το υπουργείο περιλαμβάνονται ήδη 700 επιχειρήσεις αυτού του τύπου. «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο στο νομοθετικό όσο και στο υποστηρικτικό επίπεδο για τη δυναμική και υγιή ανάπτυξη του «κοινωνικού επιχειρείν», δήλωσε ο Γ. Bρούτσης, υπογραμμίζοντας την υστέρηση της χώρας στον συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με άλλες χώρες-μέλη της E.E. αλλά και τη δυναμική που μπορούν να αναπτύξουν για την τόνωση της απασχόλησης και της περιφέρειας.

Πηγή: imerisia.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Είστε Οδοντοτεχνίτες ; Στείλτε το Βιογραφικό σας στο Εργαστήριο Οδοντικής Τεχνολογίας Scandinavian Dental Group στη Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε όλη την λίστα για τις Άδειες 897 επαγγελμάτων με ένα «κλικ»
Μενού