Μέχρι τέλους του χρόνου η αντικατάσταση των παλαιών εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 145

images (1)Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου μπορούν οι επιβάτες του ΟΑΣΘ να αντικαθιστούν τα παλιά φθηνότερα εισιτήρια με τα νέα, που ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού όσοι έχουν παλιά εισιτήρια μπορούν να τα αντικαταστήσουν στα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ έως και την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου. Με την έλευση του νέου έτους καμία αλλαγή δεν θα γίνεται δεκτή και στους επιβάτες που δεν θα ακυρώνουν νέο εισιτήριο θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Το νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, προβλέπει ότι το ύψος του προστίμου στους διακινούμενους με αστικά συγκοινωνιακά μέσα στις περιοχές Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα είναι ίσο με το 60πλάσιο του βασικού ή μειωμένου εισιτηρίου. Στους διακινούμενους με αστικά συγκοινωνιακά μέσα των λοιπών περιοχών της χώρας ίσο με το 20πλάσιο του βασικού ή μειωμένου εισιτηρίου. Στους διακινούμενους με υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα ίσο με το διπλάσιο της τιμής του εισιτηρίου αφετηρίας-τέρματος του δρομολογίου και με σιδηροδρομικά οχήματα ίσο με το διπλάσιο του αντιτίμου της διαδρομής που διήνυσε το τρένο από την αφετηρία αυτού και έως τον πρώτο μετά τη διαπίστωση της παράβασης σταθμό στον οποίο προβλέπεται στάση της αμαξοστοιχίας.
Οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα μπορούν να γίνονται και από ιδιώτες ελεγκτές. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε διάταξη του σχεδίου νόμου, αρμόδιοι για τη διενέργεια των ελέγχων ορίζονται οι εντεταλμένοι ελεγκτές κομίστρου, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του οικείου συγκοινωνιακού φορέα ή τρίτου φορέα (νομικού προσώπου), στον οποίο ο οικείος συγκοινωνιακός φορέας έχει αναθέσει τον έλεγχο κομίστρου, εφόσον οι υπάλληλοι του τρίτου φορέα φέρουν ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση. Στην πράξη βεβαίωσης της παράβασης διατυπώνεται πρόσκληση στον παραβάτη για άμεση πληρωμή του προστίμου στον ελεγκτή ή μέσα σε 60 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της βεβαίωσης της παράβασης (από 20 που ισχύει σήμερα) στο ταμείο του οικείου συγκοινωνιακού φορέα ή με άλλον τρόπο, τον οποίο θα καθορίσει ο οικείος συγκοινωνιακός φορέας.

 

Πηγή : seleo.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τρεις σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης ανοίγουν για το κοινό
Προηγούμενο άρθρο
”Ασφυξία” στο ΑΠΘ λόγω μετεγγραφών
Μενού