Παράταση μέτρου απόσυρσης των ΙΧ για ένα χρόνο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 131

Ι.Χ. αυτοκινήτωνΠαράταση και μεγάλες ανατροπές στο μέτρο της απόσυρσης αλλά και στο σύστημα πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στα ασφυκτικά περιθώρια που απομένουν μέχρι να κλείσει η Βουλή και παρά την πίεση της Τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να δώσει «ανάσες» στην αγορά αυτοκινήτου αλλά και στους ιδιοκτήτες οχημάτων που, λόγω κρίσης, κυκλοφορούν χωρίς να πληρώνουν τα προβλεπόμενα τέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει διάταξη που προβλέπει ότι παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο το κίνητρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, το οποίο αλλιώς θα εκπνεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου.Επιπλέον όμως, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να επεκτείνει το δικαίωμα απόσυρσης και για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά το 2001 και το 2002

Από το 2009 και μετά επιτρεπόταν η απόσυρση αυτοκινήτων παλαιότητας μόνο έως και το 2000.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκλείψουν τα σαραβαλάκια και να εξαντληθούν οι βεβαιώσεις απόσυρσης, αφού μόνο μέσα στα τελευταία τρία χρόνια αγοράστηκαν 120.000 οχήματα κάνοντας χρήση του δικαιώματος έκπτωσης με απόσυρση παλαιού οχήματος. Με τα δεδομένα αυτά, το κόστος αγοράς δικαιώματος απόσυρσης έχει φτάσει πάνω από 400 ευρώ αντί 200-300 τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού