Το χρήμα στο μέλλον – Πως θα γίνονται οι συναλλαγές σε λίγα χρόνια

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 135

lefta1Μήπως πλησιάζει η στιγμή που θα πρέπει να ξεχάσουμε τα μετρητά και τις πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές μας; Και πώς; Η τεχνολογία, καλπάζοντας, μας δείχνει τον τρόπο και ιδού πώς.

Το Quixter είναι ένα σουηδικής κατασκευής βιομετρικό σύστημα πληρωμών το οποίο εξακριβώνει την ταυτότητα του καταναλωτή σκανάροντας το μοτίβο στις φλέβες της παλάμης του. Με αυτή την πληροφορία και τα τελευταία τέσσερα νούμερα του τηλεφώνου του, του επιτρέπεται στην συνέχεια να προχωρήσει στις αγορές του.

Το βραχιόλι Barclaycard bPay, φοριέται στο χέρι και επιτρέπει αγορές για μικρά ποσά σε καταστήματα, μπαρ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στα λεωφορεία του Λονδίνου οι επιβάτες και πελάτες της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ΕΕ μπορούν τώρα να πληρώνουν με το κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής Cash on Tap.

Το 2011 η Google παρουσίασε το δικό της Google Wallet, μια εφαρμογή για κινητά η οποία αποθηκεύει πιστωτικές και δωρο-κάρτες. Χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ.

Για τα κινητά τηλέφωνα είναι σχεδιασμένο και το Visa payWave for Mobile. Ο χρήστης περνάει τη συσκευή του μπροστά από ένα μηχάνημα ίδιας τεχνολογίας και ολοκληρώνει τη συναλλαγή του.

Μια δόνηση στο κινητό ειδοποιεί τους χρήστες της εφαρμογής PayPal Beacon μόλις μπουν σε κατάστημα που συνεργάζεται με την εταιρεία PayPal ότι βρίσκονται on line με το πιστωτικό της σύστημα. Οι αγορές γίνονται αυτόματα.

Το O2 Wallet παρουσιάστηκε το 2012 και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν ή να λαμβάνουν χρήματα, να συγκρίνουν τιμές και να ψωνίζουν μέσω smartphone.

Η υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων και πληρωμής αγορών M-Pesa είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Κένυα όπου λειτούργησε για πρώτη φορά το 2007.

Μέσω μηνυμάτων μπορούν οι χρήστες της υπηρεσίας Venmo να ανταλλάσουν χρήματα με άλλους χρήστες όπως και να κάνουν αγορές. Ανάλογης τεχνολογίας είναι και η Barclays Pingit.

Η Coin είναι μια ψηφιακή κάρτα που αποθηκεύει πληροφορίες άλλων καρτών. Στην οθόνη της επιλέγεται εκείνη με την οποία ο καταναλωτής επιθυμεί να πληρώσει.

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Η διαδικασία αναστολής του ΕΝΦΙΑ για τις εταιρείες με μείωση εσόδων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στο Δήμο Γρεβενών
Μενού