Προετοιμασία ανέργων για 52.550 πεντάμηνες συμβάσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 160

Τoaed-megalh-1024x774_1ον Φεβρουάριο θα κληθούν από τον ΟΑΕΔ οι άνεργοι που εντάσσονται σε πέντε συγκεκριμένες κατηγορίες να υποβάλουν αιτήσεις για τις 52.550 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία, δήμους και οργανισμούς

Δεκαπενθήμερο προετοιμασίας θα είναι το δεύτερο του Ιανουαρίου για τους ανέργους, που θα διεκδικήσουν τις θέσεις του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το «Εθνος – Εργασία» κατάρτισε και δημοσιεύει σήμερα τον πίνακα κατανομής των θέσεων σε 163 ειδικότητες όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης. Οσοι πλήττονται περισσότερο από την ανεργία θα έχουν προτεραιότητα, βάσει των κριτηρίων στη σύναψη πεντάμηνης σύμβασης εργασίας.

Τα πέντε βήματα για την επιλογή τους καταγράφονται στην προκήρυξη που ενέκρινε το ΑΣΕΠ και θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να εντοπίσουν τις τρεις θέσεις προτίμησης που θα δηλώσουν στην αίτηση.

Πανεπιστήμια και Επιστημονικά Κέντρα
Αιτήσεις για προσλήψεις σε ερευνητικά έργα

Σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ και στο ΕΚΕΤΑ τρέχουν οι προθεσμίες για αιτήσεις επιστημόνων που ενδιαφέρονται να εργαστούν με σύμβαση έργου σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση λόγω εκλογών, καθώς είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν τα έργα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι 71 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Πάτρα αφορούν τους τομείς γλωσσολογίας, μουσικής, βιολογίας και τεχνολογίας.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στα Starbucks Αττικής
Μενού