Πτωτικά χρυσός και πετρέλαιο

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 151

αρχείο λήψης (26)Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η άνοδος του δολαρίου έχει πλήξει καίρια την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων. Επίσης, πτωτικά κινήθηκε και το πετρέλαιο στην αγορά του Λονδίνου, μετά και τη νέα ανακοίνωση των αξιωματούχων του Ιράκ ότι σκοπεύουν να αυξήσουν το επίπεδο των εξαγωγών. 

Παράλληλα, τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης του χρυσού έκλεισαν με απώλειες 0,6% στα 1.273,21 δολάρια η ουγγιά. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η αγορά εμπορευμάτων των ΗΠΑ ήταν κλειστή λόγω της αργίας του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.
Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,33 δολάρια στα 48,84 δολάρια, διευρύνοντας από τις αρχές του έτους τις απώλειες στα 14,81%.
Σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης του Ιράκ, η χώρα σχεδιάζει την αύξηση των εξαγωγών της στα 3,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, από 2,94 εκατ. ημερησίως που εξήγαγε τον Δεκέμβριο. Τα επίπεδα αυτά, στα οποία προστίθεται και η παραγωγή από την ημιαυτόνομη περιοχή των Κούρδων βορείως της χώρας, είναι τα υψηλότερα από το 1980.
Επίσης, σήμερα, η JP Morgan προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου το 2015. Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται στα 49 δολάρια το βαρέλι, από 82 δολάρια που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της αμερικανικής επενδυτικής. Για το 2016 εκτιμάται ότι η τιμή θα διαμορφωθεί στα 56,80 δολ. ανά βαρέλι από 87,75 δολ. προηγουμένως.
Πηγή : naftemporiki.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Προηγούμενο άρθρο
«Συγγραφείς ανάμεσα σε δυο γλώσσες» στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μενού