Θέση Εργασίας Γενικού Διευθυντή στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της ΕΕ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 113

ergasia_small_1Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) παρέχει συνδρομή στο Συμβούλιο της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η Γενική Διεύθυνση Δ (ΓΔ Δ) της ΓΓΣ είναι αρμόδια για την πολιτική στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων.

Αποτελείται από δύο Διευθύνσεις, με 80 περίπου άτομα προσωπικό.

Η Διεύθυνση 1 ασχολείται με τις εσωτερικές υποθέσεις και πραγματεύεται θέματα Σένγκεν, θεωρήσεων και συνόρων, εξωτερικών σχέσεων, ασύλου, μετανάστευσης καθώς και θέματα αστυνομικής και τελωνειακής συνεργασίας.

Η Διεύθυνση 2 ασχολείται με θέματα δικαιοσύνης, και πιο συγκεκριμένα με φακέλους που αφορούν τη δικαστική συνεργασία σε αστικές και ποινικές υποθέσεις, την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, καθώς και τα θεμελιώδη δικαιώματα, την προστασία των δεδομένων και τις πολιτικές για τα ναρκωτικά.

Στα πλαίσια της ΓΓΣ, η ΓΔ Δ παρέχει άμεση συνδρομή στο Συμβούλιο, στα προπαρασκευαστικά του όργανα, στην εκ περιτροπής Προεδρία και, όπου κρίνεται αναγκαίο, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (ΠΕΣ) σχετικά με όλα τα θέματα που συνδέονται με τους τομείς της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, και αυτό σε συντονισμό με τις άλλες Γενικές Διευθύνσεις της ΓΓΣ.

Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) αναζητά στέλεχος με σημαντική πείρα σε ανώτερη διευθυντική θέση, με ισχυρό πολιτικό αισθητήριο και με επιβεβαιωμένη επαγγελματική πείρα στους τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης. Μπορείτε να παρέχετε συνολικό στρατηγικό προσανατολισμό και να εξασφαλίζετε την αποτελεσματική διαχείριση των δραστηριοτήτων και του προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης.

Μπορείτε επίσης να παρέχετε συμβουλές στο υψηλότερο επίπεδο, στην Προεδρία και στο Συμβούλιο, στον ΠΕΣ και στον γενικό γραμματέα. Επιπλέον, έχετε την ικανότητα να δημιουργείτε άριστες σχέσεις και να εξασφαλίζετε τη συνεργασία και την επικοινωνία με τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις υπηρεσίες της ΓΓΣ και εξωτερικούς φορείς (υπουργεία των κρατών μελών, διοικήσεις και μόνιμες αντιπροσωπείες, οργανισμούς της ΕΕ, τρίτα κράτη και διεθνείς οργανισμούς).

Καταληκτική ημερομηνία: 17-02-2015

Σχετικός σύνδεσμος:
http://eur-lex.europa.eu

Πηγή: career.duth.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Φιλόλογος και Υπάλληλος Γραφείου σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στη Λάρισα
Προηγούμενο άρθρο
Δείτε την Λίστα με τα προϊόντα που απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ
Μενού