10 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας στη δουλειά

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 261

51-300x154Έχετε σκεφτεί ποτέ πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να μπαίνει εμπόδιο στην επαγγελματική σας εξέλιξη; Δείτε εύκολους τρόπους για να αυξήσετε την εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας και τραβήξτε όλα τα βλέμματα πάνω σας.

Εμπλακείτε με τον άλλον
Κοιτάξτε τους συναδέλφους σας στα μάτια και ξεφορτωθείτε επιτέλους το κινητό τηλέφωνο όταν είστε δίπλα τους. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο απ’ το αίσθημα ότι ο άλλος σου δίνει μόνο το 50% της προσοχής του. Εξάλλου, αν συμμετέχετε πραγματικά σε μια συζήτηση αντί να χαζεύετε στο Twitter, έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε μια πραγματικά καλή ιδέα.

Ρωτήστε
Το να ζητήσετε βοήθεια δεν σημαίνει ότι είστε αδύνατη, και το να υποκριθείτε ότι ξέρετε τι κάνετε τη στιγμή που είστε εντελώς χαμένη δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Τρέφω σεβασμό για όποιον είναι σε θέση να παραδεχθεί ότι δεν ξέρει την απάντηση. Δεν γίνεται να γνωρίζετε τα πάντα. Και οι συνάδελφοί σας προτιμούν να ρωτάτε πράγματα, παρά να τα κάνετε «σαλάτα» ξανά και ξανά.

Να έχετε χιούμορ
Τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά από το γέλιο όταν προσπαθείτε να «ρίξετε τοίχους». Μέσω του γέλιου, συνδεόμαστε με τους άλλους.

Να ακούγεστε, αλλά και να ακούτε
Μιλήστε – δεν εννοώ να αρχίσετε να ουρλιάζετε. Το να γκαρίζεις δεν σημαίνει ότι έχεις και αυτοπεποίθηση• σημαίνει απλά ότι είσαι φωνακλάς. Επειδή τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν την τάση να διακόπτουν, είναι σημαντικό να σταματάτε, να ακούτε και να περιμένετε τον άλλον να τελειώσει ό,τι λέει. Κι αν κάποιος σας διακόπτει επανειλημμένα, ολοκληρώστε αυτό που λέτε μιλώντας με την ίδια ένταση φωνής όπως αυτός.

Να είστε ευγενικός
Πείτε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ», αλλά μη ζητήσετε ποτέ συγνώμη αν δεν έχετε κάνει κάτι πραγματικά κακό ή λάθος. Παραδεχτείτε το και προχωρήστε παρακάτω. Η πραγματική αυτοπεποίθηση είναι να παραδεχθείς το σφάλμα σου και να βεβαιωθείς ότι δεν θα το επαναλάβεις.

Να είστε μαθητής
Κάντε τη …δουλειά για το σπίτι και κρατήστε σημειώσεις. Όταν έχω μια συνάντηση, συγκεντρώνω τις κατάλληλες πληροφορίες για όσους πρόκειται να συμμετάσχουν σ’ αυτήν. Κάποιες φορές, βρίσκω κοινούς φίλους ή ενδιαφέροντα. Άλλες, ανακαλύπτω ότι έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με άσχημη κατάληξη.

Να είστε άμεση
Πείτε ό,τι εννοείτε, και εννοήστε ό,τι λέτε. Ζητήστε ό,τι θέλετε. Πείτε χωρίς περιστροφές ό,τι έχετε να πείτε, αντί να χάνετε χρόνο μέχρι ο συνομιλητής σας να πιάσει το υπονοούμενο. Βάσει της εμπειρίας μου, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τους άλλους. Απλώς, πρέπει να τους ζητηθεί κάτι συγκεκριμένο και λογικό.

Νιώστε ευγνωμοσύνη για τη δουλειά
Αν με ρωτάτε, η έπαρση δεν ισοδυναμεί με αυτοπεποίθηση. Είμαι ευγνώμων κάθε μέρα που εργάζομαι. Και, ακόμα και δεν πρόκειται να ευχαριστήσετε το αφεντικό σας, νιώστε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία.

Υποστηρίξτε τους συναδέλφους σας
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε ανταγωνιστική. Καθώς προσπαθείτε να κάνετε αισθητή την παρουσία σας στη δουλειά, σκεφθείτε ότι και οι υπόλοιποι γύρω σας προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον. Μείνετε μακριά από το κουτσομπολιό και το «θάψιμο», θα κάνει κακή εντύπωση στους άλλους.

Να είστε αισιόδοξοΙ
Ας είμαστε ειλικρινείς: κανένας δεν θέλει να έχει τριγύρω του κάποιον μουρμούρη, που βλέπει πάντα το ποτήρι μισοάδειο. Αν παραπονιέστε συνεχώς για τη ζωή και τη δουλειά σας, θα καταλήξετε να τρώτε μονάχη το μεσημεριανό στο τραπέζι. Και τότε σίγουρα δεν θα νοιώθετε αυτοπεποίθηση.

Ένα τελευταίο tip για τις κυρίες που δουλεύουν μαζί με πολλούς άνδρες. Να είστε ο εαυτός σας.Μην προσπαθείτε να είστε ένας απ’ αυτούς. Εσείς είστε εσείς. Είστε άνθρωπος, είτε με αθλητικά παπούτσια, είτε με ψηλοτάκουνα. Με makeup ή χωρίς, έχετε την ικανότητα να κάνετε τη δουλειά όπως κανείς άλλος. Για να νιώσετε αυτοπεποίθηση, πρέπει να νιώσετε άνετα με το να είστε ο εαυτός σας.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για υπευθύνους ταμείων στα καταστήματα JUMBO
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Μέλη Πληρώματος Θαλάμου Επιβατών στην Aegean Airlines
Μενού