«Your first EURES job»: Θέσεις Εργασίας για 200 Ιατρούς και Νοσηλευτές στην Γερμανία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 135

BΟ Σύλλογος Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για νέους – Verein für Internationale Jugendarbeit e.V. (vij) , διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση, έχοντας 130 χρόνια εμπειρία σε μεταναστευτικά θέματα, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα προστασίας των νέων κατά τη μετακίνησή τους για εύρεση εργασίας στην Ευρώπη και καταπολέμησης της ανεργίας του υγειονομικού προσωπικού.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας «Your first EURES job», ο εν λόγω φορέας έχει αναλάβει την τοποθέτηση 200 ανέργων νέων, ηλικίας από 18-30 ετών, Ιατρών & Νοσηλευτών σε φορείς της Γερμανίας (περιοχή Βάδης Βυρτεμβέργης) και τη διαφύλαξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας επιδοτείται με 1200 €. Ο εν λόγω φορέας έχει εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή κάλυψη της γλωσσικής επιμόρφωσης σε συνεννόηση με συνεργαζόμενα φροντιστήρια γερμανικών. Επίσης η μετακίνηση στη Γερμανία για συνέντευξη, τα έξοδα μετεγκατάστασης στον τόπο εργασίας και τα έξοδα για τις μεταφράσεις των απαιτούμενων εγγράφων για την αναγνώριση προσόντων, είναι επιδοτούμενα από το πρόγραμμα.

Μέσω του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη, ο φορέας αναλαμβάνει υπεύθυνα να καθοδηγήσει τους υποψηφίους σε κάθε βήμα τους, μέχρι την υπογραφή συμβολαίου με τον μελλοντικό εργοδότη. Παραλαμβάνει τα βιογραφικά, τα εξετάζει, συμπληρώνονται τυχόν ελλείψεις και με γνώμονα τις ανάγκες τόσο του υποψηφίου όσο και του εργοδότη, ετοιμάζεται το προφίλ του υποψηφίου. Οι συνεντεύξεις διεξάγονται με διερμηνεία κατά περίσταση και προετοιμάζεται ο υποψήφιος για το νέο του ξεκίνημα.

Το γραφείο του φορέα στη Στουτγάρδη αναλαμβάνει να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα του εργαζομένου στη Γερμανία, την αξιοπιστία του εργοδότη, καθώς και να τακτοποιήσει μαζί του πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τον υποψήφιο, όπως κατοικία και εθελοντές

συμβούλους που θα του παρασταθούν στα πρώτα του βήματά. Επίσης το γραφείο στη Στουτγάρδη είναι υπεύθυνο για την οργάνωση τακτικών συναντήσεων με τους νέους προκειμένου να συζητούνται θέματα που τους απασχολούν.

Αποστολή βιογραφικού: chasioti@vij-stuttgart.de (link sends e-mail)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο: http://www.vij-fairconnect.gr και να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το φορέα στο τηλ. 2310 272529 καθημερινά μεταξύ 10:00-14:00.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου 2015. Ενδιαφερόμενοι χωρίς γνώσεις γερμανικών μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 20.02.2015 ώστε να ξεκινήσουν άμεσα με την εκμάθηση της γλώσσας.

Πηγή:  e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 30 μόνιμους στην Στατιστική Αρχή από τον ΑΣΕΠ
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για επιστήμονες στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων
Μενού