Νέο Πρόγραμμα «εργοδότη ύστατης καταφυγής» για ανάσχεσης της ανεργίας 300.000 ανέργων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 119

NEOI ANERGOIΣτα σκαριά βρίσκεται νέο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας για 300.000 ανέργους, με το κράτος «εργοδότη ύστατης καταφυγής».

Η επεξεργασία του προγράμματος ανήκει στη Ράνια Αντωνοπούλου, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, νέα υφυπουργό εργασίας και καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την πρότασή της το κράτος πρέπει να λειτουργήσει άμεσα ως εργοδότης ύστατης καταφυγής, ως μια επιλογή ενάντια στην ύφεση. Το πρόγραμμα θα προσφέρει τον βασικό μισθό και θα προβλέπει την τήρηση των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι προσωρινά εργαζόμενοι θα παράγουν και θα προσφέρουν κοινωφελές έργο ανάλογα με τα προσόντα τους. Βάσει του σχεδιασμού, πόροι χρηματοδότησης της «απασχόλησης ύστατης καταφυγής» μπορεί να είναι κονδύλια από το ΕΣΠΑ, κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ρευστότητα από τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας, έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού, που θα απευθύνονται στην Ομογένεια και στην Ελληνική Διασπορά αλλά και έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Υπαλλήλους Γραφείου Εξυπηρέτησης Πελατών στην Αθήνα
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Υπαλλήλους στον Τομέα διαχείρισης κτιρίων στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Μενού