Σύνταξη στα 55 ; Δείτε τις 10 Ευνοϊκές Ρυθμίσεις

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 123

syntszeisΠαρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ένας μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων του ΙΚΑ, του Δημοσίου καθώς και των ειδικών ταμείων (ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) μπορεί να κλειδώσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις εξόδου από τα 55 και με πλήρη σύνταξη αποφεύγοντας την παγίδα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 για μειωμένη και στα 67 για πλήρη σύνταξη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που αναφέρει δέκα ευνοϊκές ρυθμίσεις, το μυστικό που κατοχυρώνει με σύνταξη από τα 55 είναι να έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης ως το 2012, είτε αυτοτελώς, δηλαδή όλα τα χρόνια σε ένα ταμείο, είτε με διαδοχική. Στη διαδοχική όμως έχει σημασία να έχουν τελευταίο ταμείο το ΙΚΑ ή το Δημόσιο ή άλλο φορέα μισθωτών, ώστε να επωφεληθούν από τα χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αν ο τελευταίος φορέας είναι ο ΟΑΕΕ, τότε αναγκαστικά θα συνταξιοδοτηθούν από τα 60 και μετά. Κι αν δεν έχουν τα 35 έτη ως το 2012 στον ΟΑΕΕ (με ή χωρίς διαδοχική ασφάλιση), τότε η έξοδος στη σύνταξη θα έρθει μετά τα 62.

Οι δέκα ρυθμίσεις

  1. Αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος συντάξιμος χρόνος ως το 2012.
  2. Αξιοποίηση χρόνου ανεργίας για την κατοχύρωση και θεμελίωση δικαιώματος με προϋποθέσεις του 2010, 2011 και 2012
  3. Αξιοποίηση χρόνου ανεργίας για να συμπληρωθούν οι 100 μέρες για ένα έτος από τις 500 που απαιτούνται μέσα στην τελευταία πενταετία όταν πρόκειται για μειωμένη σύνταξη
  4. Αξιοποίηση χρόνου ανεργίας και ασθένειας ώστε να συμπληρωθούν οι 5.500 ημέρες ασφάλισης έως το 2014 για τη συνταξιοδότηση μητέρων από το ΙΚΑ που είχαν ανήλικο την ίδια χρονιά
  5. Συνυπολογισμός των κενών ασφάλισης όταν πρόκειται να συμπληρωθεί ο συντάξιμος χρόνος για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση και το διάστημα από τη διακοπή ως την επανέναρξη ασφάλισης πάνω από μήνα.
  6. Συνυπολογισμός του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης για να θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα με διατάξεις Δημοσίου για όσους πριν από την πρόσληψή τους είχαν ασφαλιστεί είτε στο ΙΚΑ είτε σε άλλο φορέα
  7. Αποποίηση του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης προκειμένου να κατοχυρωθούν χαμηλότερα όρια ηλικίας και συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις με διατάξεις ΙΚΑ ή Δημοσίου.
  8. Επιλογή εξόδου στη σύνταξη με διατάξεις ΙΚΑ και με λιγότερα έτη ασφάλισης για της μητέρες δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν όμως σε Νομικά Πρόσωπα και Οργανισμούς.
  9. Συνυπολογισμός του χρόνου παιδιών που γεννήθηκαν μετά το 2000 για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, είτε από τον έναν είτε από τον άλλο γονέα
  10. Σύνταξη με αναστολή για τους ασφαλισμένους ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών, όπως και Δημοσίου, που έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο και τους μένει μόνο η ηλικία.

sintak

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τα 8 πρώτα μέτρα για να σωθούν τα Ταμεία – Tι περιμένει εργαζόμενους, επιχειρήσεις και συνταξιούχους
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Μηχανικούς Αυτοματισμών
Μενού