Πρόγραμμα : YourfirstEURESjob Θέσεις εργασίας στη Γερμανία για 200 Νοσηλευτές

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 154

BΟ Σύλλογος Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για νέους – VereinfürInternationaleJugendarbeite.V. (vij) , διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση, έχοντας 130 χρόνια εμπειρία σε μεταναστευτικά θέματα, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα προστασίας των νέων κατά τη μετακίνησή τους για εύρεση εργασίας στην Ευρώπη και καταπολέμησης της ανεργίας των νοσηλευτών.

Με την πρόταση που καταθέσαμε στην Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος “Yourfirst EURESjob”, μας ανατέθηκε πανευρωπαϊκά να υποστηρίξουμε και να βρούμε θέσεις εργασίας σε 200 άνεργους νέους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, απόφοιτους νοσηλευτικής και να διαφυλάξουμε τα εργασιακά δικαιώματά τους.

 Οι λόγοι που μας οδήγησαν να δραστηριοποιηθούμε στην Ελλάδα είναι:

  • οι άρρηκτοι και άριστοι δεσμοί μας με την Ελλάδα που εδρεώθηκαν τη δεκαετία του ΄60
  • η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων που έχει εκτινάξει στα ύψη τα ποσοστά ανεργίας των νέων
  • η δράση διαφόρων καιροσκόπων που κερδοσκοπούν στις πλάτες ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη

Η πρώτη μέριμνά μας ήταν να βρούμε πιθανούς εργοδότες στη Βάδη Βυρτεμβέργη, πρόθυμους να υποδεχτούν εξειδικευμένο προσωπικό από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ανοιχτούς στη διαπολιτισμικότητα και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στη Γερμανία είναι μεγάλη και οι Έλληνες νοσηλευτές, λόγω του γνωστικού τους επιπέδου, περιζήτητοι.

Οι πρώτοι νοσηλευτές που επιλέχθηκαν έχουν εγκατασταθεί ήδη στη Γερμανία. Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας επιδοτείται με 1200 €. Από τη μεριά μας έχουμε εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή κάλυψη της γλωσσικής επιμόρφωσης σε συνεννόηση με συνεργαζόμενα φροντιστήρια γερμανικών. Επίσης η μετακίνηση στη Γερμανία για συνέντευξη, τα έξοδα μετεγκατάστασης στον τόπο εργασίας και τα έξοδα για τις μεταφράσεις των απαιτούμενων εγγράφων για την αναγνώριση προσόντων, είναι επιδοτούμενα από το πρόγραμμα.

Μέσω του γραφείου μας στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουμε να καθοδηγήσουμε υπεύθυνα τους υποψηφίους σε κάθε βήμα τους, μέχρι την υπογραφή συμβολαίου με τον μελλοντικό εργοδότη.Παραλαμβάνουμε τα βιογραφικά, τα εξετάζουμε, συμπληρώνουμε τυχόν ελλείψεις και με γνώμονα τις ανάγκες τόσο του υποψηφίου όσο και του εργοδότη, ετοιμάζουμε το προφίλ του υποψηφίου. Συνοδεύουμε τις συνεντεύξεις με διερμηνεία κατά περίσταση και προετοιμάζουμε τον υποψήφιο για το νέο του ξεκίνημα.

Το γραφείο μας στη Στουτγάρδη αναλαμβάνει να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα του εργαζομένου στη Γερμανία, την αξιοπιστία του εργοδότη, καθώς και να τακτοποιήσει μαζί του πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τον υποψήφιο, όπως κατοικία και εθελοντές συμβούλους που θα του παρασταθούν στα πρώτα του βήματά. Επίσης το γραφείο μας στη Στουτγάρδη είναι υπεύθυνο για την οργάνωση τακτικών συναντήσεων με τους νέους μας προκειμένου να συζητούνται θέματα που τους απασχολούν.

Δεχόμαστε βιογραφικά στο email: chasioti@vij-stuttgart.de
Για πληροφορίες

  • επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.vij-fairconnect.gr,
  • βρείτε μας στο Facebook με το όνομα Fair_ConnectHellas,
  • πάρτε μας τηλέφωνο καθημερινά εκτόςΣ/Κ από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στο 2310 272529,
  • επισκεφτείτε μας στους χώρους μας, στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 4, στον 3ο όροφο, κατόπιν συνεννόησης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου 2015.

Νοσηλευτές χωρίς γνώσεις γερμανικών μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 20.02.2015 ώστε να ξεκινήσουν άμεσα με την εκμάθηση της γλώσσας.

H διαπολιτισμικότητα δεν είναι απλώς μια λέξη για μας αλλά τρόπος ζωής,Συνοδεύουμε την κινητικότητα στην Ευρώπη με στόχο την ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης και Συνδιαμορφώνουμε με σας και σύμφωνα με τις ανάγκες σας το μέλλον της Ευρώπης.

Πηγή: citycapital.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Μηχανικούς σε Όμιλο Εταιρειών στην Ξάνθη
Προηγούμενο άρθρο
Η 1η εθελενοτική αιμοδοσία της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος
Μενού