Αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 145

lefta_small-300x195Αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα προβλέπουν εξομοίωση αποδοχών για υπαλλήλους διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών που έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο, παρατηρούνται στρεβλώσεις και αδικίες σε βάρος υπαλλήλων οι οποίοι αμείβονται λιγότερο από άλλους συναδέλφους τους με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα. Οι στρεβλώσεις αυτές και οι αδικίες θα επιδιωχθεί να εξαλειφθούν με τις νέες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.
Όπως διευκρίνισε, εξάλλου, ο κ. Μάρδας, οι νέες μισθολογικές ρυθμίσεις θα προβλέπουν πιθανότατα και την καταβολή μπόνους στους υπαλλήλους των φοροελεγκτικών υπηρεσιών καθώς και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών. Το μπόνους θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί των προστίμων που θα εισπράττονται, ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.
Περικοπές σε δαπάνες για μισθώματα στέγασης δημοσίων υπηρεσιών
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε εξάλλου ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περιστολή της σπατάλης δημόσιων πόρων θα επανεξετασθούν όλες οι συμβάσεις μίσθωσης που έχουν συναφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου και θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες μεταστέγασης υπηρεσιών από ενοικιαζόμενα σε ιδιόκτητα κτήρια του Δημοσίου.
Όπως τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά υπάρχουν περιπτώσεις μισθώσεων όπου οι όροι που τέθηκαν σε βάρος του Δημοσίου ήταν άκρως καταχρηστικοί, καθώς προέβλεπαν ότι σε περίπτωση απόφασης για μεταστέγαση το Δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκια μέχρις ότου η υπηρεσία βρει νέο κτήριο για να στεγαστεί, ακόμη κι αν έχει εγκαταλείψει το ενοικιαζόμενο κτήριο.
Πηγή: e-dimosio.gr
Μενού