Σε θετικό πρόσημο θα κινηθεί ο ελληνικός Τουρισμός το 2015

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 124

tourismos-bouli-touristesΣε θετικό πρόσημο θα κινηθεί ο ελληνικός Τουρισμός το 2015, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), θέτοντας ως στόχο τα 25 εκατ. διεθνών αφίξεων, (εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. αφίξεις κρουαζιέρας) και τα, άνω των 14 δισ. ευρώ, άμεσα έσοδα.

Οι εκτιμήσεις συνυπολογίζουν τα πρώτα στοιχεία για τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων οι οποίες, για το 2015, εμφανίζονται στο σύνολό τους αυξημένες κατά 1 εκατ. σε σχέση με το 2014.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και την αποδοχή από το Eurogroup των μεταρρυθμιστικών προτάσεων, λήγει μία τρίμηνη περίοδος αβεβαιότητας και δίνεται η δυνατότητα να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του 2015, τονίζει ο ΣΕΤΕ.

Προς την κατεύθυνση αυτήν, ο ΣΕΤΕ συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο υπουργείο για τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση της θετικής πορείας του τουρισμού είναι, σε πρώτη φάση, η διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, το οποίο δεν θα δημιουργήσει επιπρόσθετα εμπόδια λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Οι πρόσφατες αναφορές για πιθανή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και τα τουριστικά καταλύματα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, εάν τελικά επαληθευθούν, συνθήκες έντονης ανάσχεσης της δυναμικής πορείας του τουρισμού, υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ.

Αυτό θα συμβεί, όπως αναφέρει, διότι η τουριστική κίνηση θα στραφεί προς τις ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα τουριστικά τους πακέτα.

 Πηγή: e-typos.gr
Μενού