Απόγευμα Τρίτης στους λογαριασμούς τα χρήματα της συνδεδεμένης βάμβακος

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 168

lefta1Ξεπεράστηκαν όλες οι δυσκολίες και εντός της ημέρας πιστώνεται στους λογαριασμούς των βαμβακοκαλλιεργητών η συνδεδεμένη ενίσχυση για το προϊόν που παρέδωσαν στα εκκοκκιστήρια την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο (2014).

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Τράπεζα της Ελλάδος να έχει δώσει το «πράσινο φως» για την προκείμενη πιστωτική επέκταση, δηλαδή τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό του Δημοσίου από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου πληρωθούν τα χρήματα της συνδεδεμένης ενίσχυσης του βάμβακος.
Η σχετική άδεια παρέχεται με δεδομένο ότι τα χρήματα θα δοθούν την ίδια στιγμή στους παραγωγούς, επομένως θα πέσουν στην αγορά και δεν συνιστούν με οποιονδήποτε τρόπο έμμεση χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αυξημένα στρέμματα  που καλλιεργήθηκαν το 2014 και υπολογίζονται σε 2.730.000 (από 2.400.000 τον προηγούμενο χρόνο)  οδηγούν σε μείωση της στρεμματικής ενίσχυσης στα 68 ευρώ το στρέμμα, καθώς το συνολικό ποσό που διανέμεται ανέρχεται σε 192 εκατ. ευρώ.

Για την απεμπλοκή στο θέμα της συνδεδεμένης του βάμβακος είχε προϊδεάσει από το βράδυ της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τονίζοντας σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Είχαμε διαβεβαιώσει τους βαμβακοπαραγωγούς ότι θα εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους και αυτό γίνεται στην πράξη, προς απογοήτευση προφανώς των κινδυνολογούντων και των όψιμων υποστηρικτών του Έλληνα αγρότη, τα δικαιώματα του οποίου δεν φρόντισαν να προστατεύσουν όταν βρίσκονταν στην εξουσία».

Πηγή: agronews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Ιατρούς στην Χίο
Μενού