Γερμανικά νοσοκομεία με… Έλληνες γιατρούς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 157

talk-to-your-doctor-smallΜε ξέφρενο ρυθμό 500% συνεχίζεται η αύξηση της μετανάστευσης Eλλήνων γιατρών και μάλιστα με προορισμό τη Γερμανία. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος Eλλήνων γιατρών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπου ζουν και εργάζονται ήδη 1.800 έλληνες γιατροί.

Η ονομασία του είναι «Γένεσις, Ένωση Ελλήνων Ιατρών Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας» και έρχεται όχι μόνο για να βοηθήσει τους έλληνες γιατρούς που επιθυμούν να μεταναστεύσουν , αλλά και για να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο με δωρεές σε ελληνικά ιδρύματα.

«Εγώ αν και γνώριζα άψογα τη γλώσσα, ήρθα και στη Γερμανία και χρειάστηκα μεγάλη βοήθεια. Η γραφειοκρατία και εδώ είναι μεγάλη και δεν είναι καθόλου εύκολη η ορολογία που έχουν στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά ούτε και να βρεις σπίτι», αναφέρει ο Αλέξης Θεοδώρου, γραμματέας του πρώτου συλλόγου ελλήνων γιατρών στη Γερμανία και ειδικευόμενος γενικός χειρουργός.

Παράλληλα, ο Λεωνίδας Καραπάνος , ειδικευόμενος γιατρός στην ουρολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Κολωνίας, βρίσκεται ήδη τέσσερα χρόνια στη Γερμανία. Τα πολλά χρόνια αναμονής για να κάνει ένας γιατρός ειδικότητα στην Ελλάδα, τον οδήγησαν στην απόφαση να φύγει. Η γλώσσα ήταν η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετώπισε μαζί με τον «καταθλιπτικό» καιρό. Με την πάροδο όμως του χρόνου τα προβλήματα της γλώσσας αμβλύνθηκαν και τι καλό επίπεδο ζωής αντιστάθμισε τον γκρίζο ουρανό.

Έφθασαν τους 3.500

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2013, οι Eλληνες γιατροί στη Γερμανία είναι 2.847.Με τα στοιχεία όμως που διαθέτει ο νεοϊδρυθείς ιατρικός σύλλογος, τους τελευταίους μήνες έχουν καταφθάσει από την Ελλάδα στη Γερμανία τουλάχιστον ακόμη 600 έλληνες γιατροί ανεβάζοντας τον αριθμό σε 3.500. Περίπου δηλαδή όσους έχει η Βρετανία, η οποία αποτελεί ιστορικά τον πρώτο τόπο επιλογής ελλήνων επιστημόνων. Μάλιστα, για να εξυπηρετούνται οι έλληνες γιατροί στη Βρετανία έχουν ιδρυθεί τα τελευταία 20 χρόνια τέσσερις ιατρικοί σύλλογοι.

Πηγή: ΝΕΑ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία
Προηγούμενο άρθρο
Ξεκινούν απο 29 Απριλίου οι Αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων
Μενού