2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με δεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 137

αρχείο λήψης (19)Κάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ο εορτασμός αυτός που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1996 στέλνει ένα παγκόσμιο μήνυμα που στέλνει μια χώρα και το οποίο διαβάζεται σε εκδηλώσεις που γίνονται σε σχολεία, σε βιβλιοθήκες και άλλους χώρους, τιμώντας το βιβλίο το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης συνδιοργανώνουν δεκαήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από τις 27 Μαρτίου έως 5 Απριλίου2015.

Σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης δήλωσε: «Το παιδικό βιβλίο ήταν και παραμένει για εμάς τους εκδότες η πρώτη μας επιλογή. Στόχος μας ήταν και είναι να προσφέρουμε στα παιδιά βιβλία όσο το δυνατόν με καλύτερη αισθητική, ελκυστικές εικόνες αποκτώντας εφόδια και γνώσεις για όλη τους τη ζωή».

Το δεκαήμερο περιλαμβάνει:
1.Εκδηλώσεις σε παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης

-«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Γνωριμία με τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή που παρουσιάζει το βιβλίο του
«Το δέκατο έβδομο κιβώτιο».
Ακολουθεί δημιουργική γραφή.
27/3/2015, ώρα 19.00 Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370)

-«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου!»
Γνωριμία με τη συγγραφέα Γεωργία Χαϊδεμενοπούλου, που μας παρουσιάζει το βιβλίο της «Η πηγή της γνώσης και άλλα παραμύθια»
Στην παρουσίαση των παραμυθιών και η ηθοποιός Μαρία Βύζα. -2/4/2015, ώρα 9.00 Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3 & Στεφ. Νούκα, τηλ. 2310 324666)

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»

Γνωριμία με τη συγγραφέα Μυρτώ Αναγνωστοπούλου που παρουσιάζει το βιβλίο της «Τα φουρφούρια του Παναγιώτη».
2/4/2015, ώρα 11.00 Βιβλιοθήκη Σταθμού ( Μοναστηρίου 93Β 2ος όροφος – πρώην κτίριο Δημ Αστυνομίας, τηλ. 2310 545796)

2.θεατρική παράσταση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στο «ΚΟΠΕΡΤΙ» Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4 ως 10 ετών την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 11.30 π.μ. εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και την Θεατρική παράσταση “Ο Αίσωπος σε κόμικς” από τη θεατρική ομάδα “Ο μικρός Βορράς” σε σκηνοθεσία Τ. Ράτζου καθώς και εικαστικά – θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στο παιδικό βιβλίο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τους συνοδούς. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 866123 θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

3. Σινεμά- προβολή ταινίας

θα προβληθεί η κινηματογραφική μεταγλωττισμένη ταινία «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ», εντελώς δωρεάν για τα παιδιά της πόλης το Σάββατο 4 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ. στο κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» πλατεία Αριστοτέλους με τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τους συνοδούς.

4.  Ανάγνωση Παραμυθιών από συγγραφείς παιδικών βιβλίων
στο χώρο της 7ης Γιορτής Βιβλίου–Bazaar2015, Βενιζέλου 30, την Πέμπτη 2 Απριλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται συγγραφείς και θα διαβάζουν αποσπάσματα από παιδικά παραμύθια -βιβλία για τους μικρούς βιβλιόφιλους .
Ωράριο λειτουργίας : 9 π.μ. – 9 μ.μ.

Προσκλήσεις διατίθενται:

1. στο χώρο της 7ης Γιορτής Βιβλίου – Bazaar , Βενιζέλου 30 ,
2. στην Κεντρική Βιβλιοθήκη και σε όλες τις παιδικές του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού