Επτά λανθασμένες σκέψεις που αφορούν το χρήμα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 376
MONEY-copy1-300x283Ένας ειδικός σύμβουλος επαγγελματιών και ιδιωτών παρατήρησε μία ιδιαίτερη συμπεριφορά ανθρώπων σχετικά με τα χρήματα και τη διαχείρισή τους. Μάλιστα, αφορά ανθρώπους έξυπνους, επαγγελματίες που έχουν παρανοήσει σημαντικά πράγματα.

Ο σύμβουλος, Megan Walls, δέχτηκε πελάτες που του ζητούσαν να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Και τότε ανακάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν επτά πολύ σημαντικά λάθη:

1. Τα χρήματα εμφανίζονται με μαγικό τρόπο
Ο Megan Walls θυμάται έναν πελάτη που κληρονόμησε χρήματα ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο και νόμιζε ότι ήταν εντάξει για χρόνια, όμως πριν τελειώσει το σχολείο τα λεφτά τελειώσανε. Αργότερα, στη ζωή του ξέμεινε και πάλι από λεφτά. Μετά από συζήτηση, ο σύμβουλος κατάλαβε ότι πίστευε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο εμφανίζονται τα λεφτά, δεδομένου ότι από μικρός όταν χρειαζόταν χρήματα, απλά ζητούσε από τον πατέρα του και του τα έδινε.

2. Τα χρέη σε πιστωτικές κάρτες είναι φυσιολογικά και αποδεκτά
Το μέσο νοικοκυριό στις Ηνωμένες Πολιτείες χρωστάει πάνω από 7.000 δολάρια σε πιστωτικές κάρτες, ενώ για τα χρεωμένα νοικοκυριά, το νούμερο αυτό ανεβαίνει στα 15.500 δολάρια. Ο Megan Walls πιστεύει ότι παρότι οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι θα επιστρέψουν τα χρέη στις τράπεζες, υπάρχει έλλειψη φόβου σχετικά με τα χρέη σε πιστωτικές κάρτες.

3. Η κατανάλωση αγαθών θα με βοηθήσει να νιώσω καλύτερα
Όπως υποστηρίζει, όταν οι άνθρωποι αισθάνονται άσχημα, λένε να πάνε να αγοράσουν κάτι για να νοιώσουν καλύτερα. Ωστόσο, όταν έρχεται ο λογαριασμός αισθάνονται ακόμη χειρότερα, ξαναξοδεύουν και, στη συνέχεια, πέφτουν σε ένα φαύλο κύκλο.

4. Ποτέ δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα 
Μία άλλη πελάτισσα πήγε στο Megan Walls με χρέος 12.000 δολαρίων σε πιστωτικές κάρτες, ανησυχώντας ότι αυτό έχει επιπτώσεις σε άλλους τομείς της ζωής της. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι θεωρούσε τον εαυτό της επιτυχημένο και ότι έπρεπε να ζει άνετα, όμως έφτασε να ζει πάνω από τις δυνατότητές της.

5. Πρέπει να ξοδέψω όλα τα χρήματά μου, αλλιώς θα μου τα πάρουν
Μία πελάτισσα της Megan Walls στήριζε την οικογένειά της και αισθανόταν ότι αν δεν ξόδευε όλα της τα χρήματα, τότε θα της τα έπαιρναν. Ωστόσο, το να ξοδεύει κανείς όλα τα χρήματα που βγάζει δεν είναι βιώσιμη κατάσταση για το μέλλον.

6. Οι άντρες είναι καλύτεροι στη διαχείριση χρημάτων από τις γυναίκες
Το πρόβλημα με αυτή την άποψη είναι διπλό: Ενθαρρύνει τις γυναίκες να αποστασιοποιούνται από τα οικονομικά τους, ειδικά αν είναι σε σχέση με άντρα πρόθυμο να διαχειριστεί τα οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα τοποθετεί όλο το βάρος στις πλάτες των αντρών.

7. Είμαι ενήλικας, οπότε ξέρω να διαχειρίζομαι χρήματα
Πολλοί άνθρωποι, υποστηρίζει ο Megan Walls, δε γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη για τα προσωπικά οικονομικά, για τον προϋπολογισμό ή για την καταγραφή εσόδων και εξόδων. Όπως λέει, το καλύτερο είναι παραδεχτεί κανείς ότι δε γνωρίζει και να ζητήσει βοήθεια.

Πηγή: thestival.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ποιοί είναι οι 10 καλύτεροι εργοδότες για το 2015 – Δείτε αναλυτικά τη λίστα.
Προηγούμενο άρθρο
Στην τελική ευθεία τέσσερα τοπικά προγράμματα Leader για αγροτικές περιοχές – Δείτε τις Δράσεις
Μενού