204 Δόκιμοι στο Λιμενικό Σώμα με τρεις νέους διαγωνισμούς

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 142

αρχείο λήψης (23)Έρχονται το επόμενο διάστημα τρεις νέες προκηρύξεις για τη στελέχωση του Λιμενικούς Σώματος με 204 άτομα. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την κατάταξη 110 δόκιμων υπαξιωματικών, 45 δόκιμων σημαιοφόρων και 49 δόκιμων λιμενοφυλάκων. Η προκήρυξη μάλιστα για τους δόκιμους λιμενοφύλακες είχε ανακοινωθεί προ μηνών, αλλά πάγωσε λόγω εκλογών και τώρα θα γίνει επαναπροκήρυξη με κάποια νέα κριτήρια.

Για τους δόκιμους υπαξιωματικούς δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ιδιώτες και μόνιμοι εν ενεργεία λιμενοφύλακες, σε ποσοστό που θα καθοριστεί με την προκήρυξη. Αντιστοίχως, για τους δόκιμους σημαιοφόρους θα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιώτες και μόνιμοι εν ενεργεία ανθυπασπιστές-υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και λιμενοφύλακες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που είχε δει το φως της δημοσιότητας για τους δόκιμους λιμενοφύλακες οι θέσεις θα καλύπτοντας από πλοιάρχους ή μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού, από των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (υποβρύχιοι καταστραφείς, καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, πεζοναύτες) και από ιδιώτες που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.

Για τους λιμενοφύλακες οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας έως 2 ετών, ενώ ειδικά για αυτόν τον διαγωνισμό θα ληφθεί νομοθετική μέριμνα ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος και όσοι συμπλήρωσαν το 26ο έτος το 2014, τη χρονιά δηλαδή που είχε βγει η παλαιότερη προκήρυξη.

Οι υποψήφιοι για υπαξιωματικοί πρέπει να είναι ηλικίας έως 26 ή 28 ετών, ανάλογα με την εκπαιδευτική τους κατηγορία. Στους σημαιοφόρους τα όρια ηλικίας είναι έως 27 ετών εάν πρόκειται για ιδιώτες και 30 έως 36 ετών για τους μόνιμους εν ενεργεία του Λιμενικού, ανάλογα με τον χρόνο που ανέλαβαν υπηρεσία.

Παράλληλα, θα πρέπει να είναι κάτοχοι των τίτλων σπουδών που θα ορίζει η προκήρυξη ανάλογα με τη θέση που θέλουν να διεκδικήσουν, να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής, της γαλλικής, της ιταλικής, της γερμανικής, ή της ισπανικής γλώσσας και να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασία κειμένων, υπολογιστικά φύλλα και υπηρεσίες Διαδικτύου.

Προβλέπονται επίσης και συγκεκριμένα όρια αναστήματος και συγκεκριμένα οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70μ. και γυναίκες 1,60μ. χωρίς υποδήματα.

 Και στους τρεις διαγωνισμούς, αφού γίνει η μοριοδότηση με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και διαμορφωθεί πίνακας κατάταξης, θα κληθεί αριθμός υποψηφίων μεγαλύτερος των προκηρυσσόμενων θέσεων προκειμένου να περάσουν από υψομέτρηση και να υποβληθούν σε ψυχοτεχνική δοκιμασία και υγειονομική εξέταση. Στη συνέχεια όσοι κριθούν ικανοί θα πρέπει να περάσουν και από αθλητικές δοκιμασίες και στο τέλος θα πάρουν μέρος και σε γραπτές εξετάσεις.

Πηγή : proson.gr via ΤΑ ΝΕΑ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας για Ιατρούς σε Κρατικά Νοσοκομεία της Μεγ. Βρετανίας μέσω της GlobalMediRec
Προηγούμενο άρθρο
Πρόσληψη 2 ατόμων για διοικητικές και διαχειριστικές υποχρεώσεις στο ΙΤΕ Διόφαντος
Μενού