ΕΝΦΙΑ 2015: Πότε θα πληρώσουμε ;

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 150

FOROIΑνοικτό και σχεδόν βέβαιο είναι το ενδεχόμενο να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων και το 2015. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης , δεν θα καταφέρει να τον καταργήσει.

Οπως όλα δείχνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τον Σεπτέμβριο θα κληθούν με πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 ενω δεν αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα για αποπληρωμή σε πολλές δόσεις. Ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι μικρότερος, καθώς αναμένεται η αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες όπου αναμένεται να κυμανθούν στα επίπεδα των εμπορικών τιμών.

Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ όμως θα επιβληθεί και ο συμπληρωματικός φόρος , που ως γνωστόν επιβαρύνει περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση πάντως ελπίζει πως θα μπορέσει να προχωρήσει έστω σε μια μικρή φοροελάφρυνση για το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων μέσω αλλαγής των αντικειμενικών αξιών.

Βάσει του σχεδιασμού το ΥΠΟΙΚ επιθυμεί οι νέες αντικειμενικές αξίες να έχουν καθοριστεί μέσα στον Ιούνιο. Με βάση τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η μείωση θα ξεκινάει από 10% κατά μέσω όρο και θα είναι αρκετά υψηλότερη σε ορισμένες περιοχές όπου οι αντικειμενική με την εμπορική αξία έχουν μεγάλη διαφορά.

Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εσόδων

Πηγή: fpress.gr

Μενού