Ποιοι θα πληρώσουν την Έκτακτη Εισφορά που έρχεται ;

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 136

logistΤην ώρα που το κράτος δεν μπορεί να μαζέψει χρήματα και η υστέρηση των εσόδων χτυπάει κόκκινο, τα σενάρια για την επαναφοράς της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων ξεκίνησαν και πάλι.

Ποιους αφορά, ποιοι θα πληρώσουν

Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για το πως θα επιστρέψει και ποιοι θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, σύμφωνα με το Εθνος, τα πρώτα σενάρια θέλουν να μπαίνουν στο στόχαστρο όσοι έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ. Ωστόσο το συγκεκριμένο σχέδιο δεν φαίνεται να προκρίνεται καθώς τα έσοδα που αναμένεται να συγκεντρωθούν δεν ικανοποιούν το οικονομικό επιτελείο.

Έτσι στο τραπέζι πέφτουν και άλλα δύο σενάριο που θέλει η έκτακτη εισφορά αυξάνεται αναδρομικά για όσους έχουν εισόδημα:

-Ανω των 30.000 ευρώ το χρόνο κατά 30%

-Κατά 40% με 50% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ.

Το άλλο σενάριο προβλέπει την αλλαγή στις κλίμακες της έκτακτης εισφοράς ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα από 25.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαναφορά της έκτακτης εισφοράς στο 100% θα ισχύσει αναδρομικά για τα εισοδήματα από 1/1/2015, κάτι που θα σημάνει μειώσεις από 459 ευρώ ως και 1.260 ευρώ τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αυτή τη στιγμή για όσους έχουν εισόδημα ως 20.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά είναι στο 7%, για εκείνους που έχουν εισοδήματα ως 50.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά υπολογίζεται στο 1,4%.

Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις για τη νομοθετική εφαρμογή του μέτρου θα ληφθούν σε συνάρτηση με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη γυναικών από τα 50
Προηγούμενο άρθρο
Δελτίο τύπου για το Πρόγραμμα Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων που συνδιοργανώνεται από τα ΤΕΙ Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Μενού