Γραπτός διαγωνισμός για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 137

panelladikes-300x203Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμος για 32 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (κλάδος ΠΕ/2). Το μειζον πρόβλημα της ελλειψης προσωπικού στα αεροδρόμιο εχει τεθεί πολλές φορές και σε αυτην αλλά και στις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Έργο του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας είναι ο έλεγχος του εθνικού εναερίου χώρου και η ασφάλεια των πτήσεων. Οι κυριότερες δραστηριότητες ενός ελεγκτή είναι ο έλεγχος προσέγγισης (συνομιλία με πιλότους αεροσκαφών), ο έλεγχος του αεροδρομίου, η ενημέρωση πληρωμάτων και η συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δίνει άδεια για την έναρξη λειτουργίας των κινητήρων του αεροσκάφους, καθοδηγεί το αεροπλάνο προς το διάδρομο απογείωσης και δίνει τελική εντολή για την απογείωση.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχε γίνει το 2008. Μετά την αποδοχή των αιτημάτων τους από πλευράς υπουργείου, Η ΥΠΑ ακύρωσε την στάση εργασίας που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Στις προϋποθέσεις πρόσληψης περιλαμβάνονται το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ, η γνώση της αγγλικής γλώσσας, η γνώση χειρισμού Η/Υ, το πιστοποιητικό Υγείας Γ” κατηγορίας. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω γραπτής διαδικασίας που θα περιλαμβάνει λεκτικές δεξιότητες και κατανόηση κειμένου καθώς και γραπτό τεστ για την διαπίστωση των ικανοτήτων και γνώσεων , στην μνήμη ,στην συγκέντρωση ,την αίσθηση του χώρου και του χρόνου.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
103 θέσεις εργασίας στη Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών στη ΔΕΗ
Προηγούμενο άρθρο
Αλλαγές στα ΑΤΜ των Τραπεζών Πειραιώς και Πανελλήνιας Τράπεζας
Μενού